"Mi casa es tu casa"

Meksički bistro "El Pulari" preselio na Sisplac: "Tu nam miriše more, a tamo se osjetio miris McDonald's-a"

  Najzastupljenija je piletina, u svakom je motanom jelu, iako u ponudi imaju više vrsta mesa koje nabavljaju od ližnjanskog mesara. Svako jutro pripremaju i svježi kruh. Tu je i gusta kukuruzna juha, chilli con carne, povrtna juha s avokadom, iako se, kaže, na guacamole (umak od avokada), za razliku od turista, naši ljudi još uvijek navikavaju. I to posljednjih 17 godina, šaljivo će Deskar

| Autor: Doria Mohorović
Lokal se smjestio u Gortanovoj ulici 12 (Snimio Danilo Memedović)

Lokal se smjestio u Gortanovoj ulici 12 (Snimio Danilo Memedović)


Popularni meksički bistro "El Pulari" preselio je u novi prostor i nedavno službeno otvorio svoja vrata na Sisplacu, gdje je nekad bila pizzeria Caruso. "Meksički", kako ga češće običavamo zvati, dobio je novo ruho, no kuhinja, usluga i opuštena atmosfera ostale su nepromijenjene. Pa tako već na samom ulazu goste dočekuje poznata izreka Meksikanaca "Mi casa es tu casa", ili u prijevodu "Moja kuća je tvoja kuća". Da je to doista tako, dokazuje gostoprimstvo vlasnika Bistroa Zlatka Deskara koji s veseljem dočekuje baš svakog gosta, ali i činjenica da se već prvog jutra na novoj lokaciji okupio velik broj gostiju koji su željno iščekivali povratak najdraže im meksičke kuhinje.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)Dugogodišnja "posada" (Snimio Danilo Memedović)

Nakon što je "El Pulari" proteklih 17 godina donosio mirise i okuse Meksika na dobro znanoj lokaciji na Kaštanjeru, bistro je preselio u dio grada gdje je sve i započelo. O tome nam detaljnije govori Deskar s kojim na dan otvorenja razgovaramo na osunčanoj i prostranoj terasi novog lokala, smještenog iznad Gortanove uvale.

- Potražili smo novo mjesto, i potrefilo se da se opet vraćamo ondje otkud smo i potekli. Prvi lokal "El Pulari" smo na Verudi (današnja pizzeria Lema) otvorili 2001. godine. Bila je to talijanska kuhinja u sklopu koje smo nudili i pizzu iz peći na drva. Neki stari gosti i danas žale što nismo s pizzom nastavili. Onda smo otvorili meksički bistro i tri godine istovremeno vodili i taj lokal i pizzeriju na Verudi. No, ipak smo prepoznali da je meksička hrana zanimljivija građanima, pa smo se na to fokusirali, priča nam Deskar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter