WEEKEND FOOD FESTIVAL

Rovinj postaje središte gastronomske scene: Stručnjaci o trendovima bezalkoholnih pića, maloprodaji, što jede prosječan Hrvat...

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Foto: Weekend Food Festival)

(Foto: Weekend Food Festival)


"Ovogodišnji program Weekend Food Festivala obećava – siguran sam da ćemo opravdati očekivanja svih te da će svatko od sudionika pronaći brojne teme iz specifičnih segmenata i područja interesa. Za manje od mjesec dana, u Rovinju ćemo zakoračiti i u svijet dinamičnog retaila (maloprodaje).

Na festivalsku pozornicu popet će se zvučna domaća imena vodećih kompanija iz sektora proizvodnje i maloprodaje prehrambenih proizvoda koji će u čak 12 predavanja i panel rasprava ispričati svoja iskustva i saznanja, izjavio je Boris Kovaček, direktor festivala uoči drugog izdanja Weekend Food Festivala u Rovinju. Naime, od 14. do 16. travnja, rovinjska Stara tvornica duhana postat će središte gastronomske scene, sadržajnih panel rasprava i edukativnih predavanja o novim saznanjima u industriji hrane.

Uvaženi gosti

Kako najavljuju organizatori, ove će godine svi posjetitelji imati priliku čuti najnovija saznanja kao i predviđanja o prehrambenoj industriji u doba globalne krize, slabostima i prednostima domaće mesne industrije, promjenama navika zbog rastućih cijena, ali i o generacijskim razlikama u prehrambenim navikama.

O tome će im govoriti domaći predstavnici vodećih kompanija iz sektora proizvodnje i maloprodaje prehrambenih proizvoda.

Boris Kovaček, direktor Weekend Food FestivalaBoris Kovaček, direktor Weekend Food Festivala

Diskutirat će se i o novim načinima komunikacije i edukacije potrošača, pekarskim proizvodima u maloprodaji, a posjetitelji će saznati i što se nalazi na jelovniku prosječnog Hrvata, kao i koji su trendovi na tržištu bezalkoholnih pića. Na pitanje može li bolje u proizvodnji hrane, na jedinstvenoj panel diskusiji odgovore će dati Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, i Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Natjecanje startupova

I tijekom ovogodišnjeg festivala održat će se FoodTech Startup Competition. Riječ je o natjecanju namijenjenom startupovima koje provodi Maistra Hospitality Group, Infobip, Pepermint agencija i Kaufland, a koncipirano je s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške brojnim novim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije. Na Weekend Food Festivalu potencijalni natjecatelji imat će priliku sudjelovati i razgovarati s članovima stručnog žirija, a pobjednik će biti proglašen na Weekend Media Festivalu u rujnu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter