NAJVEĆE GASTRO NATJECANJE

Pratite li Puljanku Maju Šabić u Masterchefu? Ako ne, počnite pratiti, jer sjajno joj ide

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Maja Šabić

Maja Šabić


Ovogodišnje izdanje Masterchefa ulazi u završnu fazu, a među deset najboljih amaterskih kuhara koji su još u igri za laskavu titulu je i Puljanka Maja Šabić.

Ovog tjedna Maja se najprije iskazala u testu kreativnosti, izazovu s namirnicama koje je izabrao Marko Kolak, te se prvi put od početka showa našla u borbi za imunitet (da ne može biti nominirana za ispadanje). Naime, Maja Šabić, Anita Vuković i Leo Jurešić napravili su najbolja jela od namirnica biljnog porijekla s tofuom kao glavnom namirnicom.

''Dobrodošla u borbu za imunitet! Uvijek si bila u zlatnoj sredini. Ovoga si puta malo iskočila. Koji je razlog?'', pitao ju je chef Melkior Bašić, a ona je odgovorila da se jednostavno opustila.

Borba za imunitet imala je dvije faze. U prvoj su Maja, Leo i Anita u tri minute trebali prepoznati petnaestak zdravih namirnica, a dvoje najboljih dobilo je priliku boriti se za imunitet, odnosno izboriti plasman u top 9. Kao najslabiji poznavatelj namirnica na galeriji je završio Leo, koji je ranije već triput sudjelovao u testu osjetila, pa su kuhače ukrstile Maja i Anita koja je pak dobila dodatnu prednost u odnosu na Maju - 30, odnosno pet minuta više za pripremu salate, koja je trebala biti napravljena kao cjeloviti, zasitan obrok.

Maja je u svojih 25 minuta uspjela pripremiti sve komponente koje je zamislila, ali se preračunala s vremenom, pa na tanjur nije uspjela staviti čak četiri komponente. Ostala je bez imuniteta koji je izmaknuo i Aniti.

Naime, njoj je žiri zamjerio količinu koju je servirala, a koja po ocjeni chefova Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića nije bila dovoljna za cjeloviti obrok.

''Ovo nam je jedna velika škola, svima troje, da ništa nije tako lagano'', rekla je Maja te dodala da nije očekivala povlačenje imuniteta.

''Doslovno te jedna žlica salate dijeli od imuniteta'', prokomentirao je Leo.

U stres testu, izazovu namijenjenom kandidatima koji se nisu najbolje snašli u testu kreativnosti, sudjelovali su Lucija Davidović, Luka Marina, Marko Kolak i Luka Piasevoli. Luka Marin za svoju je pomoćnicu izabrao upravo Maju Šabić.

Iako su pomagači ovoga puta mogli u više navrata sići s galerije i pomagati kandidatima na radnoj jedinici, Luka Marin je na kraju najlošije replicirao Buddha Bowl, bezmesno jelo koje sadrži jaja. Komponenta koja je odlučila tko od četvero kandidata neće ući u top 10 bila je shari riža, odnosno riža za sushi koja je bila podloga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter