PREMIJERA

Novi blockbuster na popularnoj streaming platformi - "The Batman" u ponedjeljak na HBO Maxu

Novi film iz serijala o maskiranom pravedniku koji je svoj život u bespućima pop kulture počeo kao lik iz stripa još davne 1939., zamišljen je kao početak nove trilogije. Premda je uvijek riskantno upuštati se u takva predviđanja dok se film još snima jer se nikad ne zna kako će film biti prihvaćen, Reevesovog "The Batmana" odlično su primili publika i kritika

| Autor: Mladen RADIĆ
Zoe Kravitz i Robert Pattinson u filmu "The Batman" (2022.)

Zoe Kravitz i Robert Pattinson u filmu "The Batman" (2022.)


Novi holivudski hit film "The Batman", s Robertom Pattinsonom i Zoë Kravitz u glavnim ulogama, koji je u kina stigao početkom ožujka ove godine, imat će premijeru u ponedjeljak 18. travnja na HBO Max streaming platformi. Film će također biti prikazan na HBO kanalu 22. svibnja u 20 sati.

Vrebajući ulicama dvije godine kao Batman, tjerajući strah u srca kriminalaca, Bruce Wayne je dospio duboko u sjene Gotham Cityja. Sa samo nekoliko pouzdanih saveznika među gradskom korumpiranom mrežom dužnosnika i istaknutih osoba, usamljeni osvetnik etablirao se kao jedino utjelovljenje osvete među svojim sugrađanima. Kada ubojica nacilja Gothamovu elitu nizom sadističkih makinacija, niz zagonetnih tragova šalje najvećeg detektiva na svijetu u istragu podzemlja. Dok dokazi počnu voditi bliže njemu, a razmjeri počiniteljevih planova postaju jasni, Batman mora uspostaviti nove odnose, razotkriti krivca i ispraviti zlorabu ovlasti i korupciju koja dugo muči Gotham City.

Uz Roberta Pattinsona kao Batmana i Zoë Kravitz kao Ženu mačku, u filmu glume Paul Dano kao Riddler, Jeffrey Wright kao inspektor Gordon i Colin Farrell kao Penguin, a režiju potpisuje Matt Reeves.

Novi film iz serijala o maskiranom pravedniku koji je svoj život u bespućima pop kulture počeo kao lik iz stripa još davne 1939., zamišljen je kao početak nove trilogije. Premda je uvijek riskantno upuštati se u takva predviđanja dok se film još snima jer se nikad ne zna kako će film biti prihvaćen, Reevesovog "The Batmana" odlično su primili publika i kritika. "The Batman" s Robertom Pattinsonom definitivno je iskorak od dosadašnjih filmova o ovom tajanstvenom junaku, i to vrlo sigurni iskorak u tamu i kišu jer se većina filma događa noću, u kasni sumrak, ranu zoru ili pak dok oblaci prekrivaju Gotham. Zanimljivo, film je sniman u Londonu i još nekim dijelovima Ujedinjenog kraljevstva.

Sam lik Brucea Waynea odnosno Batmana je puno mračniji nego prije, i Pattinson se kao glumac ne trudi pošto-poto šarmirati gledatelje. Potrebno je malo vremena da se prihvati ova nova verzija popularnog borca protiv zločina, no osim Batmana promjene su doživjeli i ostali likovi, poput upečatljivog Riddlera.

"The Batman" je vizualno jak, nerijetko turobne atmosfere i sasvim diskretnog humora. U njemu ima akcije, ali mnogi su istaknuli da se radi o kombinaciji akcijskog spektakla, detektivskog filma i psihološkog trilera. Film inače na IMDB-u ima prosječnu ocjenu 8.3, i 85 posto pozitivnih kritika (od ukupno njih 457) na stranici Rotten Tomatoes.

Svoj novi život na filmu ovaj popularni lik počeo je 1989. u filmu "Batman", a nastavilo se filmovima "Batman se vraća", "Batman zauvijek" i "Batman i Robin". Franšiza je 2005. restartana trilogijom "Batman: Početak", "Vitez tame" i "Vitez tame: Povratak", a lik Batmana pojavio se i u filmovima "Batman v Superman: Zora pravednika" te "Liga pravde Zacka Snydera". Svi su ti filmovi dostupni i na HBO Max platformi.

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter
  Web kamere

  Pula

  Pula: Banjole bay
  Pula: Banjole bay

  Pula

  Pula: Gradilište Studentski dom
  Pula: Gradilište Studentski dom