TOP 10

Nemate ideja za seriju na Netflixu? Provjerite koje su najgledanije u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Ovo su serije koje Hrvati u vrijeme karantene ne prestaju bingati na Netflixu.

Dani provedeni u karanteni preselili su život u online i virtualni svijet. Neki će ovih dana posegnuti za edukativnim štivom i pregledavati dokumentarne filmove iz područja virusologije, izučavat će pandemije i kako je čovjek narušio ekosustav te unio u svoj prostor viruse iz životinjskog svijeta. Dok će drugi jednostavno, linijom manjeg otpora upaliti Netflix i odgledati sve ono što se trenutno nalazi na trendingu kako bi ispunili vrijeme i zaokupili misli zanimljivim akcijama i likovima, prenosi Novi list.

Ovo su serije s Netflixa koje su ovih dana prva pomoć za čuvanje zdravog razuma i opuštanje za kojim je posegnulo najviše najviše naših sugrađana i tako si skratilo duge dane u karanteni.

Money Heist

Zločinački um "Profesora" ima u planu izvesti najveću pljačku u povijesti – ukrasti milijarde eura u Kraljevskoj „kući novca“ Španjolske. Kako bi realizirao ambiciozni plan, regrutirao je osam ljudi s određenim sposobnostima koji nemaju što izgubiti. Grupa lopova uzima taoce kako bi im pomogli u pregovorima s vlastima koji planiraju pronaći način da uhvate profesora. Kako vrijeme više prolazi, pljačkaši se pripremaju za obračun s policijom.

Freud

Svi koji očekuju suhoparnu biografsku seriju koja se odvija u sumornom uredu, iznenadit će se jer je riječ o vrlo izazovnoj, kontroverznoj, mračnoj, ali uzbudljivoj priči s modernom produkcijom i moćnim zvukovima koji režu svaki atom kože.

Mladi Sigmund Freud (Robert Finster) hipnotizira ženu koja nije progovorila 30 godina, otkako je njezina kći poginula u nesreći. Uspio ju je vratiti u taj dan i natjerati je da vrišti. Kasnije, neurolog će predstaviti svoje studije hipnoze 30 najistaknutijih liječnika u Beču. No, s obzirom na to da je teško tako izlagati ljude, odlučuje malo lažirati stvari dok uistinu ne uspije u svom naumu. 

Ozark (3. sezona)

Nakon dvije briljantne sezone, napokon je stigla i treća, dugoočekivana sezona Ozarka. Otvaranje kasina, borba s mafijaškim klanovima, osiguravanje budućnosti obitelji, strah, neizvjesnost, spletke i planovi. Igra povjerenja, otmice i nadmudrivanja i ovu sezonu su pretvorili u napetu igru živaca zbog čega je gotovo nemoguće odvojiti se od malih ekrana.

Toy Box

Toy Boy je španjolska TV emisija na Netflixu. Radnja je smještena u Marbelli i govori o Hugu Beltránu (Jesús Mosquera), muškarcu striperu, koji je sedam godina služio kaznu u zatvoru u Malagi. Kad bude pušten dok čeka ponovno suđenje, kreće na put kako bi dokazao svoju nevinost. Misterija, ubojstvo, spletke… čine ovu seriju toliko omiljenom.

Prijatelji

Omiljena serija iz tinejdžerskih dana i danas je u samom vrhu TV sadržaja koje je moguće gledati iznova i iznova. Mnogi od vas dijaloge šestoro prijatelja već znaju napamet, ali većina se i dalje rado vraća humorističnim trenucima za koje su zaslužni ovi osebujni protagonisti priče iz newyorške svakodnevice.

Designed Survivor

Kao član kabineta niže razine, Tom Kirkman nikad nije zamišljao da će se dogoditi nešto što će ga katapultirati u ovalni ured. Kada razorni napad u noći odnese živote predsjednika i većine članova kabineta, tajnik za stambeni i urbani razvoj - koji preživi napad, unaprijeđen je u vođu slobodnog svijeta. Odjednom gurnut u potpuno novu i nepoznatu poziciju moći, Kirkman se bori da zemlja ne upadne u kaos i prilagođava se svojoj novoj ulozi, nesvjestan s kakvim se sve užasima može suočiti. 

Elite

Elite je španjolska tinejdžerska serija koja pripada žanru trilera i za Netflix su je kreirali Carlos Montero i Darío Madrona. Serija istražuje koncepte povezane s dramama koje proživljavaju tinejdžeri, ali također sadrži i progresivnija pitanja te analizira drugu stranu klišeja.

Tiger King

Netflixov Tiger King fokusira se na čovjeka koji sebe naziva Joe Exotic - vlasnika privatnog parka prepunog tigrova i drugih velikih mačaka. U uvodnim minutama prve epizode doznajemo da je optužen za unajmljivanje profesionalnog ubojice za ubojstvo aktivista za prava životinja.

Narcos

Netflix je ovom serijom kreirao kronike porasta trgovine kokainom u Kolumbiji i zanimljive priče o stvarnim životima vezanih uz kartel kasnih 80-ih. Sirova, napeta i originalna serija vrlo je brzo postala jedna od omiljenih ljubiteljima Netflixa. U njoj su detaljno opisane akcije koje su poduzele policijske službe dok su se borile u ratu protiv droge, usredotočujući se na zloglasne i moćne figure među kojima je i gospodar droge Pablo Escobar. Kako se ulažu napori za kontrolu kokaina, jedne od najvrjednijih roba na svijetu, mnogi sudionici - pravni, politički, policijski, vojni i civilni u neprestanom su sukobu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater