NA PROGRAMU 24. SRPNJA U PULSKOJ ARENI

LEGENDARNI POVIJESNI SPEKTAKL: "Gladijatora" u Vespazijanovom amfiteatru predstavit će četverostruki dobitnik Oscara!

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka - International Sound & Film Music Festival (ISFMF), jedan od četiri najveća svjetska festivala filmske glazbe (i jedini koji odaje počast filmskom zvuku), a koji se više godina održava u Puli, ove godine slavi deset godina svog postojanja. Tim povodom organizatori su pripremili veličanstven događaj, a to je spektakularno obilježavanje 22. obljetnice povijesnog remek-djela Ridleyja Scotta, filma koji će prvi put doživjeti prikazivanje na jedinom mjestu koje ga istinski zaslužuje, a to je pulska Arena

| Autor: Mladen RADIĆ
"Gladijator", film, projekcija u Areni, plakat, najava

"Gladijator", film, projekcija u Areni, plakat, najava


Povijesni spektakl Ridleyja Scotta "Gladijator" iz 2000., dobitnik 5 Oscara, uključujući onog za najbolji film, bit će prikazan u pulskoj Areni 24. srpnja.

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka - International Sound & Film Music Festival (ISFMF), jedan od četiri najveća svjetska festivala filmske glazbe (i jedini koji odaje počast filmskom zvuku), a koji se više godina održava u Puli, ove godine slavi deset godina svog postojanja. Tim povodom organizatori su pripremili veličanstven događaj, a to je spektakularno obilježavanje 22. obljetnice povijesnog remek-djela Ridleyja Scotta, filma koji će prvi put doživjeti prikazivanje na jedinom mjestu koje ga istinski zaslužuje, a to je pulska Arena, jedan od najvećih i najbolje očuvanih svjetskih amfiteatara.

Brojni gosti

Očekuju se brojni gosti iz filmske i glazbene industrije, a u Hrvatsku prvi put u povijesti dolazi i jedan od najnagrađivanijih filmskih umjetnika svih vremena, dizajner zvuka Scott Millan.

Millan je dobitnik četiri Oscara, šest Emmyja, četiri nagrade BAFTA, kao i brojnih drugih priznanja. Radio je na filmovima kao što su "Schindlerova lista", "Hrabro srce", "Apollo 13", "Vrtlog života", "Pasija", "Bourneov identitet", "James Bond: Skyfall", "1917" i drugima.

Upravo za svoj rad na "Gladijatoru" dobio je jednog od svojih Oscara, a na najljepšoj pozornici na svijetu odat će se počast Millanovoj nevjerojatnoj karijeri te će mu se uručiti i nagrada za životno djelo ISFMF festivala.

Organizatori ističu da je ovo velika stvar za filmsku scenu čitave regije, pogotovo s obzirom na činjenicu da, kako kažu, nikad prije u Hrvatsku nije službeno došla osoba s ovako velikim brojem priznanja.

U "Gladijatoru" naslovnu ulogu tumači Russell Crowe. On glumi rimskog generala koji postaje rob i traži osvetu te je za ovu ulogu osvojio svog prvog i za sada jedinog Oscara, a glavnog negativca tumači Joaquin Phoenix.

Film je poznat po spektakularnim scenama borbi kao i po glazbi Hansa Zimmera odnosno temi "Now we are free" koju su na albumu "Score" obradili 2Cellos i dio spota prigodno snimili upravo u pulskom amfiteatru. Na IMDB-u film trenutno ima ocjenu 8.5/10.

Jednom u životu

"Jednom u životu" moto je ovog događaja koji će započeti u nedjelju, 24. srpnja u 21 sat, a za njega su zaslužni umjetnički ravnatelj festivala Ozren K. Glaser te njegovi izvršni producenti, Marijana Knezoci i Željko Glaser, u suradnji s Javnom ustanovom Pula Film Festival. Ulaznice u pretprodaji koštaju 75 kuna, a na dan projekcije cijena će iznositi 95 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum