ZA LJUBITELJE FILMA

"Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" na Cinehill Motovunu

| Autor: Mladen Radić
David Bowie kao Ziggy Stardust (PROMO)

David Bowie kao Ziggy Stardust (PROMO)


 Za finale ovogodišnjeg filmskog festivala u Cinehill Motovunu odabran je koncertni film "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" snimljen prije pedeset godina. Film poznatog američkog dokumentarista Donna Alana Pennebakera prikazuje mladog Davida Bowieja na vrhuncu slave i cjeloviti nastup u londonskom Hammersmith Odeonu 1973. godine, gdje je iznenađujuće objavio kako je to njegova posljednja predstava.

Film je remasteriran i povodom polustoljetne obljetnice pušten u ograničenu svjetsku distribuciju samo na mjesec dana, pa je tako projekcija u Motovunu zacijelo jedinstvena prilika da ga se vidi na velikom platnu.

Chui uživo

Ljubitelje nijemog filma oduševit će bend Chui koji će nastupom uživo u Motovunu otvoriti će sasvim novi pogled na Berlin kakav je bio nekoć uz hipnotizirajuće space jazz rock ritmove i klasik svjetske kinematografije "Berlin, simfonija velegrada" iz 1927.

Njihov album "Zagreb – Berlin", kreiran upravo za ovaj film, višekratno proglašen hrvatskim albumom godine, a osvojio je i nagradu kritičara Rock&Off.

Nakon Motovuna festival se seli u Gorski kotar gdje će se za glazbu pobrinuti DJ Svemir, Mile Kekin, DJ Filip Riđički, Miach i Djeca, DJ Mario Kovač, 4Head i Skupljači perja.

Ivanka Mazurkijević (Snimio Tomislav Miletić/PIXSELL)Ivanka Mazurkijević (Snimio Tomislav Miletić/PIXSELL)

Besplatan ulaz

Glazbeni program prvi dan festivala u Motovunu otvara Ivanka Mazurkijević, koja se u Motovun vraća sa zapaljivim miksom plesne glazbe i karaoka. Drugi dan festivala redatelj prve festivalske špice i redovni DJ prve dekade festivala, Dalibor Matanić ovaj put nastupa s domaćim najnagrađivanijim montažerom Tomislavom Pavlicom.

Ulaz na sva glazbena događanja je slobodan, dok se ulaznice za filmski program mogu kupiti online.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini