KREIRALI 200 PROJEKATA

FOTOGALERIJA / U ARHITEKTONSKOM STUDIJU U PAZINU NASTAJU ISTARSKE KUĆE BUDUĆNOSTI Atraktivne dizajnerske priče kreira četvero mladih. Pogledajte njihove ideje koje POMIČU GRANICE

Svi smo kao jedna obitelj, radimo bez stresa i pritiska, važno je da stvaramo s dušom, kao što je kuhala moja nona, kaže vlasnik studija Saša Putinja

| Autor: Ružica KORACA


Posjetili smo arhitektonski studio Putinja u Pazinu iz kojeg izlaze nacrti vrlo zanimljivih kuća i vila, koje su postale svojevrsni simbol istarskog turizma. Vizualno atraktivne i zanimljive dizajnerske priče kreira četvero simpatičnih mladih ljudi koji su nas dočekali u Putinji i ispričali nam svoju priču: Saša Putinja, Kristian Vrbica, Kristina Bartolić i Katja Vasiljević-Jeromela - kreativni, mladi i pristupačni.

- Ovo je zapravo bio stan moje none u centru Pazina. Ona je vajka tu kuhala i osjetio se miris kužine, sad se isto ovdje stvara i kreira, na naš način. Svi smo kao jedna obitelj, radimo bez stresa i pritiska. Važno je da stvaramo s dušom, kao što je kuhala moja nona, govori nam vlasnik arhitektonskog studija Saša Putinja.

U Putinji pokrivaju niz djelatnosti, od novih arhitektonskih projekata preko urbanizma do dizajna interijera, obnova i rekonstrukcija, krajobraznog i pejsažnog uređenja i istraživačkih studija do projektantskog nadzora. Ured je osnovan 2016. godine, a prvi je u tim došao Vrbica koji je radio 3D vizualizacije.

Zbog povećanje obima posla dečkima su se pridružile djevojke, Kristina i Katja.

- I sada tražimo arhitekte koje je vrlo teško naći. Zna se dogoditi i da odbijemo investitore jer ne stižemo odrađivati posao. Ipak, to su slatke muke, govori Putinja.

Dodaje da se njihovi projekti rade u sinergiji s klijentima, bez koje teško može nastati kvalitetna arhitektura. - Ponekad je bolje odbiti klijenta nego prihvatiti nešto iza čega stilski ne stojimo, istaknuo je Putinja. - Volimo biti posebni, volimo odstupati od pravila, biti 'out of the box', naglasio je.

Studio Putinja u pet godina postojanja iza sebe ima preko 200 projekata iz područja arhitekture, dizajna interijera, urbanizma, krajobraza. Uz stambene objekte za privatne investitore radili su i objekte javne i društvene namjene, sportske objekte, kao i objekte poslovne namjene.

- Kod svih javnih i društvenih objekata bitno je prostor sagledavati iz različitih perspektiva. Takve će sadržaje koristiti mnogo različitih korisnika, svih generacija, svakojakih ukusa, pa je važno pomiriti funkcionalnost prostora kao i jedinstvenost ideje, koncepta i forme, ističe Putinja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum