VIZUALNA ČISTOĆA

Spavaća soba vam se čini previše natrpanom? Riješite se ova 3 predmeta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Često se zna dogoditi da sa spavaćom sobom pretjeramo što s dekoracijama, a što sa velikim komadima namještaja, na kraju čega se događa upravo situacija u kojoj sve skupa izgleda natrpano i doima se skučenom. Kada je u pitanju spavaća soba, naglasak bi trebao biti na funkcionalnosti i sprječavanju nereda.

Ono što je prvo potrebno je shvatiti da ne možemo spavaću sobu modelirati prema slikama iz časopisa i onima sa Interneta jer treba uzeti u obzir veličinu vlastite spavaće sobe a i namještaja koji je u njoj.

Donosimo tri ideje koje možete isprobati i vašu spavaću sobu malo rasteretiti, no budite otvorena uma!

Uklonite višak ukrasnih jastučića

Vjerujemo da volite ukrasne jastučiće, i ne govorimo da ih se u potpunosti trebate riješiti, no razmislite koliko ih zapravo (ne) upotrebljavate i koliko vas koštaju novaca i vremena.

Pogotovo ako imate manju spavaću sobu, oni često završe na podu, po stolicama i slično, stoga je savjet odabrati par njih a ostale ukloniti sa kreveta kako bi krevet bio vizualno čist i funkcionalan i lagan za održavanje i spremanje.

Televiziju također

Istina je da televizija postavljena na zidni nosač ne zauzima puno prostora, no zaokupljuje onaj vizualni. Razmislite da umjesto sobnog tva na zid objesite neku vama dragu fotografiju ili umjetninu.

Masivni noćni ormarići trebaju van

Realno, koliko stvari doista trebamo držati u noćnim ormarićima?

Većina stvari koje se naguravaju iza vratašca noćnih ormarića su nepotrebne, barem u kontekstu spavaće sobe, stoga razmislite o manjima, ili čak policama gdje ćete držati osnove potrebne stvari.

Pokušajte se riješiti jedne po jedne stvari s ovog popisa te vidite kako će vam se svidjeti novouređen prostor. Također, čišćenje će biti olakšano a vi ćete imati manje stresa zbog manje nereda i vizualno čišćeg prostora!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum