SAVJET STRUČNJAKA

Mlijeko vam se brzo kvari? Možda radite ove greške

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ljudi najčešće pogrešno čuvaju mlijeko i mliječne proizvode, pa se brže kvare, prenosi N1.

Ako pitate ljude gdje im stoji mlijeko u frižideru, vjerojatno c´ete dobiti isti odgovor – u vratima. Ali, prema riječima stručnjaka za sigurnost hrane Tese Clark, to je najgore mjesto u frižideru za skladištenje mlijeka.

"Rok trajanja mlijeka se može produžiti ako ga pravilno skladištite. Ovo smanjuje otpad, ali i osigurava da ne morate toliko često kupovati svježe mlijeko“, rekla je Clark, piše The Mirror.

Ona savjetuje ljudima da ne drže mlijeko ili bilo koji drugi mliječni proizvod u vratima frižidera jer su oni najdalje od rashladnog sustava.

"Mliječne proizvode uvijek treba čuvati u zadnjem dijelu frižidera gdje je temperatura najniža. Ovo osigurava da vaša hrana ima maksimalan rok trajanja“, dodala je ona.

Mlijeko može zadržati svoju kvalitetu do pet dana duže od roka trajanja otisnutog na ambalaži. Ovisno o količini masti u njemu. Mlijeko s niskim postotkom masti može prekoračiti rok trajanja za sedam do 10 dana, dok masnije mlijeko može trajati od pet do sedam dana.

Pokvareno mlijeko prepoznat ćete po grudicama i kiselkastom mirisu. Sirovo nepasterizirano mlijeko ni pod kojim okolnostima nije sigurno za korištenje nakon isteka roka trajanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater