NA DANAŠNJI DAN

Princeza Grace od Monaka godine 1982. poginula u sumnjivoj prometnoj nesreći

| Autor: Dino MILIĆ JAKOVLIĆ i Željko MARUŠIĆ / Autoportal
Grace Kelly

Grace Kelly


Princeza Grace od Monaka, službeno, doživjela je moždani udar te Roverom 3500 sletjela u provaliju, nagađa se da je za volanom zapravo bila neiskusna 17-godišnja princeza Stéphanie, koja je preživjela, a po teoriji urote automobil joj je onesposobila mafija…

Premda tragična nesreća princeze Grace od Monaka, nakon izlijetanja sa serpentine iznad Monte Carla, 14. rujna 1982., nije izazvala takav skandal kao kasnije ona druge princeze, Lady Di, ostala su brojna pitanja…

Grace Kelly, rođena 12. studenog 1929., postala je holivudska zvijezda, potom i monegaška princeza. Vozila je 11 godina stari Rover 3500 i, po službenoj inačici priče, doživjela blagi moždani udar i sletjela u provaliju.

S njom je u autu bila kćer, 17-godišnja princeza Stéphanie, koja je preživjela nesreću. No mnogi misle da ju je zapravo majka podučavala vožnji, odnosno da je ona bila za upravljačem.

Teorije urote pak govore da se usprotivila golemom kockarskom i nekretninskom biznisu u Kneževini, pa je stradala jer je mafija onesposobila kočnice na njenom automobilu.

Više vijesti iz automoto svijeta čitajte na Autoportalu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum