ROVINJ

JUBILARNO OKUPLJANJE LJUBITELJA OLDTIMERA: U "Noćnom kupu Sv. Eufemija" sudjelovalo 35 posada

| Autor: Gabrijela DOBROVIĆ


Za deseto jubilarno izdanje organizatori su pripremili poseban program uz brojne najave dolazaka posada iz cijele Europe, što se sve nažalost izjalovilo odgodom svih javnih događanja iz poznatih razloga (COVIDA-19)

Deseto jubilarno izdanje jedinstvenog međunarodnog susreta starodobnih vozila u Rovinju, "Noćni kup Sv. Eufemija", održano je u subotu u večernjim satima. Vlasnici su provozali svoje limene ljubimce na tradicionalnoj kružnoj trasi koja kreće i završava na Trgu Maršala Tita dok je najatraktivniji dio staze svakako vožnja kroz starogradsku pješačku zonu Ulicama Vitomira Švalbe i Sv. Križa.

Noćni kup "Svete Eufemije" (Gabrijela DOBROVIĆ)

Sam događaj nastao je spontano prije deset godina kada je u goste organizatoru, Auto klubu "Oldtimer Rovinj" došla grupa Nijemaca i Engleza, ljubitelja starodobnih vozila Bentley i Lagonda. Ljepota i vrijednost tih vozila ponukala je vodstvo kluba da osmisli njihovu prezentaciju publici, a kako se posjet odvijao u vrijeme proslave Dana Grada i njegove zaštitnice Sv. Eufemije, brzo je donesena odluka o organizaciji kružnog takmičarskog natjecanja u vožnji preciznosti za pridošle goste i članove kluba organizatora. Održana pod pravim prolomom oblaka prva edicija je, zbog svoje atraktivnosti, već tada najavila da se radi o događaju, koji će postati tradicionalan te je ove godine Noćni kup došao do svojeg desetog izdanja.

Inspiracija

Svojevrsna vodilja za ovaj događaj bila je legendarna utrka 24 sata "La Manche", koja se u svojim prvim izdanjima odvijala ulicama malog francuskog ribarskog mjesta La Manche, da bi s vremenom postala jedna od najznačajnijih automobilskih događaja u svijetu, koju su svojevremeno vozili i legendarne filmske zvijezde i veliki ljubitelji auto utrka: Paul Newman i Steve Mc Quin.

Noćni kup "Svete Eufemije" (Gabrijela DOBROVIĆ)

Atraktivnost događaja i ljepota Rovinja, kao i vrijeme i mjesto održavanja pobudio je veliki interes ljubitelja oldtimer vozila širom Europe, pa je tako prošle godine na start pristiglo čak 65 vozila, a veći broj nije jednostavno bilo moguće prihvatiti zbog organizacijskih razloga. Za deseto jubilarno izdanje organizatori su pripremili poseban program uz brojne najave dolazaka posada iz cijele Europe, što se sve nažalost izjalovilo odgodom svih javnih događanja iz poznatih razloga (COVIDA-19).

Par iz Njemačke

Usprkos tome, 35 je posada preksinoć sudjelovalo na jubilarnom kupu, a međunarodno obilježje je ipak ostalo, budući da je među članovima kluba i bračni par Bahr iz Njemačke, koji veći dio godine provodi u Istri.

Samim događajem organizatori su željeli pokazati da vrijeme nije stalo i da je Rovinj mjesto u koje se usprkos svim nedaćama dolazi, a to su u neočekivano velikom broju potvrdili i mnogobrojni gosti.

Noćni kup "Svete Eufemije" (Gabrijela DOBROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater