OKUPLJANJE NA TRGU

DVADESETAK OLDTIMERA NA PRVOM PROLJETNOM ĐIRU Korona spriječila tradicionalan reli, ali ne i izlet po Istri

| Autor: Aleta BRATTONI
Oldtimeri na glavnom rovinjskom trgu (Aleta BRATTONI)

Proteklog vikenda oldtimeri su trebali ispuniti ulice rovinjske starogradske jezgre u sklopu XVII. izdanja međunarodnog relija oldtimera "Histria classic", kao i povezanog Noćnog kupa "Andreas von Bismarck". Novonastala situacija dovela je do otkazivanja svih javnih događanja, pa tako i navedenih manifestacija koje su prebačene za sljedeću godinu.

Ipak, protekle nedjelje dvadesetak posada odlučilo je "izvesti" svoje limene ljubimce na prvu ovogodišnju vožnju pa su se na rovinjskom glavnom trgu okupili na neformalnom druženju.

Okupljanje starodobnih vozila privuklo je brojne građane koji su zastajkivali i fotografirali oldtimere, baš kao što je to bivalo prethodnih godina, samo uz puno manje posada i promatrača. Nakon jednosatnog zadržavanja na Trgu maršala Tita, kolona je veselo krenula na đir po Istri, nakon kojeg je uslijedio i zajednički ručak u Balama.

U klubu se nadaju da će se okolnosti promijeniti do rujna, kada se uobičajeno održava Noćni kup sv. Eufemije. Riječ je o manifestaciji posvećenoj zaštitnici grada Rovinja, a posebnost natjecanja je u tome što se održava kao kružna vožnja preciznosti kroz pješačku zonu i starogradsku jezgru.

Prošle godine to je natjecanje okupilo rekordnih 60 posada, dok su posebnu pažnju što se organizacije tiče posvetili upravo ove godine, jer bi Kup najesen trebao doživjeti jubilarno, 10. izdanje.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater