ZAGREB

CARNET-ova konferencija za korisnike od 4. do 6. studenoga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dvadeset i druga CARNET-ova konferencija za korisnike (CUC), koja stavlja naglasak na digitalnu transformaciju i umjetnu inteligenciju u obrazovanju, održat će od 4. do 6. studenoga u cijelosti u online formatu, priopćeno je iz Carneta.

Konferenciju će činiti više od 70 interaktivnih izlaganja, gotovo 40 radionica, dvije panel rasprave, nekoliko prezentacija istraživanja i okrugli stolovi.

Otvorit će je glavni istraživač u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta dr. Wayne Holmesa temom o upotrebi umjetne inteligencije (AI) u obrazovanju te trebaju li nastavnici započeti rane rasprave sa stručnjacima i poduzetnicima na području umjetne inteligencije, kako bi se osiguralo da uporaba umjetne inteligencije u učionicama bude istinski korisna i da uvijek započinje i završava učenjem.

Izvanredni profesor s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu Markus Schatten održat će predavanje pod nazivom: “Hoće li roboti ukrasti moj posao? Kratka povijest umjetne inteligencije i što iz nje možemo naučiti za budućnost”, koje će govoriti  a aktualnom trećem valu umjetne inteligencije.

Zamjenica ravnatelja CARNET-a Andrijana Prskalo Maček predstavit će aktivnosti rezultata druge faze programa e-Škole, a drugi sudionici svoju nastavu prilagođenu online okruženju.

Konferenciju će zaključiti pozvano predavanje Ace Momčilovića na temu – "Nacionalni AI kapital – prvi rezultati globalnog istraživanja (Što trebate znati ako ste u edukacijskom sektoru?)", u kojem će biti riječi o razlikama između zemalja i pojedinaca, mogućem utjecaju umjetne inteligencije na razvoj i o budućnosti AI projekata u obrazovanju.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum