(Pixabay)
U novije vrijeme sve više ljudi prepoznaje važnost i neophodnost zdrave prehrane, pa se čak i na (barem svjetskom) tržištu pojavljuje sve više zdravijih varijanti sladoleda
Kupovni sladoledi su prepuni šećera, zasićenih masnih kiselina te bojila, konzervansa, stabilizatora i ostalih aditiva čime se omogućava dugotrajnost, kremasta tekstura i jarke boje sladoleda, no ne i nutritivna vrijednost.
Osim toga, komercijalno dostupni sladoledi su proizvedeni na mliječnoj bazi, što je problematično za sve koji su osjetljivi na mliječne proizvode; bilo na laktozu, hormone u mlijeku (posebno u konvencionalno proizvedenom, ne organskom mlijeku) ili na često zanemaren kazein A1.
Najbolja šansa za uživanje u zdravoj slastici je napraviti svoj sladoled. Sve što vam treba je nekoliko jednostavnih sastojaka i kvalitetan blender.
Baza za domaći sladoled mogu biti obične banane, kokosovo mlijeko ili krem sir. Recepte potražite na Krenizdravo.hr