IZDVOJITE VRIJEME ZA SVOJE ZDRAVLJE

VIDEO / POSEBNE VJEŽBE ZA STARIJE LJUDE U IZOLACIJI: Poboljšajte kapacitet srca i pluća te mišićno koštanog sustava

| Autor: Portal Glas Istre
(Foto: Video screenshot)

Zbog mjera zaštite od koronavirusa, svi se puno manje krećemo, a svi znamo koliko zdravlje zbog toga pati.

Stoga je dobro da se sami potrudimo i poradimo na svom zdravlju - a pomoć u tome sigurno će biti i vježbanje u kući uz videa kojih se pregršt može naći na YouTubeu.

Poseban set vježbi za bolje zdravlje starijih osoba pripremila je dr. med. Vlasta Urban Tripović iz ordinacije za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju.

- Zbog epidemije koronavirusom svi slijedimo upute o ograničenom kretanju izvan stanova što može imati posljedice na zdravlje poglavito starije populacije.

Naša ordinacija i tim fizioterapeuta svjesni ove teške situacije osmislili smo vježbe kojima možete u kućnim uvjetima poboljšati   kapacitet srca i pluća te mišićno koštanog sustava.

Vježbe su prilagođene za stariju populaciju. Mogu se raditi i tri put dnevno, po mogućnosti blizu otvorenog prozora. Vježbe će zaokupiti vašu pažnju i vrijeme uz osjećaj da činite nešto dobro za sebe   što će utjecati i na vaše mentalno zdravlje .

Za one osobe koji nemaju računalo ili pametne mobitele apliramo da im mlađi ukućani u tome pomognu. Hvala vam, poručuje dr. med. Vlasta Urban Tripović.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini