ROVINJ

ŠTRIKA FERATA RUN: Teći Isti Piti na Štriki u nedjelju

Sve prijavljene u cilju će dočekati voda, voće i domaća ekološka bira Kampanjola, dok će prvo troje plasiranih u natjecateljskoj utrci na 10 kilometara u cilju dobiti i poklon pakete lokalnih vinara Lunika, Vivoda i Collis, a najbrži od najbržih ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo

| Autor: Glas Istre
Štrika Ferata

Štrika Ferata


"Teći, isti, piti" zajednički je naziv sportsko-rekreativnih utrka koji spaja lokalnu gastronomiju, predivne lokacije južne Istre i trčanje. Manifestacija se odvija tokom cijele godine kada se održavaju tematske utrke. Nakon "Špaleta run, "Run4Teran" i "BEERun" došao je red i na "Štrika ferata run" koja je specifična jer ne promovira jedan proizvod, već lokaciju. Nakon prošlogodišnje promocije, red je došao i na drugo izdanje utrke koje se organizira u povodu obilježavanja Dana grada Rovinja uz partnerstvo sa Sportskom zajednicom Grada Rovinja i Turističkom zajednicom grada Rovinja.

Tradicionalni plivački maraton sv. Eufemija

Start utrke je u nedjelju 11. rujna u 9 sati na početku biciklističko-pješačke staze Štrika ferata koja spaja Rovinj s Kanfanarom. Mogu se odabrati dvije dužine ovisno o mogućnostima trkača. Kraća staza preporuča se rekreativcima koji nemaju natjecateljski poriv u dužini 3,5 kilometra, dok se na stazu dugu 10 kilometara mogu prijaviti iskusniji trkači.

Sve prijavljene u cilju će dočekati voda, voće i domaća ekološka bira Kampanjola, dok će prvo troje plasiranih u natjecateljskoj utrci na 10 kilometara u cilju dobiti i poklon pakete lokalnih vinara Lunika, Vivoda i Collis, a najbrži od najbržih ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo.

Kotizacija za utrku na 10 kilometara je 60 kuna, dok je za rekreativnu 30 kuna. Dodatne informacije mogu se pronaći na pula.run i na Facebook.com/teciistipiti ili pozivom na 099/745-6473.

Inače, od 10. do 18. rujna održavat će se i druge sportske manifestacije sve u čast Grada Rovinja. Tako će se tradicionalni plivački maraton "Sv. Eufemija" održati 10. rujna u organizaciji PK Delfin Rovinj. Start i cilj ovog 23. izdanja bit će na plaži Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "dr. Martin Horvat" kraj budućeg gradskog bazena. Plivači mogu odabrati kružnu stazu "Mala Figarola" u dužini od 1.500 metara ili stazu "Velika Figarola" od 3.000 metara. Prijave za obje staze otvorene su na [url=http://www.stotinka.hr]http://www.stotinka.hr[/url] još danas, a startnina, osim za članove PK Delfin, iznosi 100 kuna. Organizator je tim povodom osigurao majice i ručak sudionicima utrka, medalje, kao i pehare za apsolutne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Podrška UNICEF-ovoj Mliječnoj stazi

Sutra će se također na boćalištu na Štangi od 10 sati održati Međunarodni boćarski turnir, a organizira ga Udruga umirovljenika Grada Rovinja. Popodne, s početkom u 16 sati, odigrat će se košarkaško natjecanje po FIBA pravilima, u organizaciji rovinjskog Košarkaškog kluba.

U nedjelju 11. rujna rovinjski Streljački klub organizira Klupski turnir u streljaštvu na Gradskoj streljani u 10 sati. U ponedjeljak, 12. rujna, rovinjska Sportska zajednica obilježava Hrvatski olimpijski dan na bazenu Delfin od 10 sati kroz tradiciju i sportove na vodi grada Rovinja. Potom u srijedu, 14. rujna, Boćarski klub na boćalištu na Štangi organizira Boćarski turnir Udruge umirovljenika i Boćarskog kluba, čije je trajanje predviđeno od 9 do 14 sati. Sljedećeg dana Udruga-ustanova Kuća o batani pripremila je Tradicionalnu regatu batana na vesla. Regata počinje u 19 sati.

U subotu, 17. rujna na redu je tradicionalna manifestacija "Od punte do punte" u organizaciji SZ-a Grada Rovinja koja ima sportsko-edukativni, a ne natjecateljski karakter, a cilj je dojedriti do svakog rta duž obale. Ovogodišnja manifestacija održava se u suradnji sa Savjetom mladih, te se uključila u UNICEF-ovu tradicionalnu humanitarnu utrku pod nazivom "Mliječna staza" koja će od 9. do 18. rujna uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, na tisućama staza okupljati sudionike svih dobi iz svih krajeva Hrvatske oko zajedničkog cilja - podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. UNICEF će Mliječnom stazom podržati standardizirani program Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mentalno-zdravstvenog opismenjivanja učitelja i nastavnika PoMoZi Da, koji se provodi uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje s ciljem izravne koristi unaprjeđenja mentalnog zdravlja za više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Detalji, kao i kotizacija mogu se pronaći na stranici: [url=https://www.rovinjswim.com/valsaline-2022]https://www.rovinjswim.com/valsaline-2022[/url].

Ujutro u 9 sati, Klub podvodnih aktivnosti Rovinj održat će 5. Podvodno hodočašće na kip sv. Eufemije, postavljenog na otočiću Banjole.

Sa startom u 10 sati istog se dana u dvorani Gymnasium igra seniorski turnir u odbojci, dok se na beach volley terenima na bivšem željezničkom kolodvoru igra odbojkaški turnir u pijesku. Na košarkaškim se terenima u isto vrijeme odvija košarkaško natjecanje, odnosno Turnir sv. Fume za djevojčice. Također sa startom u 10 sati, na bazenu Delfin igrat će se vaterpolo turnir mlađih dobnih kategorija, odnosno Memorijalni vaterpolo turnir "Nikša Kalačić", dok će se u 17 sati igrati Međunarodni vaterpolo turnir na kojem sudjeluju Delfin, Vojvodina (Novi Sad) i ŠD Kranj (Slovenija).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater