KRENIZDRAVO.HR

Štikle, sjedenje, hormoni… Ovo 9 najčešćih razloga zbog kojih ne žene NE DOŽIVLJAVAJU VRHUNAC

| Autor: Krenizdravo.hr
(Arhiva)

U današnje vrijeme 90% žena ima poteškoće u doživljavanju orgazma, a samo 10% žena može postići orgazam na lagan način.

 

Premda orgazam nije jedina svrha seksualnog odnosa, danas se stavlja veliki pritisak da žene moraju ostvariti vrhunac što dodatno opterećuje seksualni odnos. Nemogućnost doživljavanja orgazma je najčešća spolna smetnja kod žena. Postoje žene koje nikad ne dožive orgazam, razlog tome nije spolna hladnoća ili frigidnost.

 

Jedan od razloga je to što većinu svog dana provodite sjedeći za stolom. Pretjeranim sjedenjem možete smanjiti svoje zdjelične mišiće, što može dovesti do bolova u zdjelici. Upravo zbog toga postizanje orgazma može se otežati. Neke žene ove probleme mogu primijetiti nakon nekoliko mjeseci predugog sjedenja dok kod nekih žena mogu proći godine prije razvijanja simptoma. Da biste to spriječili potrebno je ustati svakih pola sata do sat vremena za vrijeme radnog dana. Ako možete i imate privatnost dobro je protegnuti se, istegnuti kukove i leđa prema natrag, napraviti nekoliko čučnjeva te vježbe za istezanje zdjelice.

Uvijek nosite visoke pete? Loše vijesti! Istraživanja su pokazala da nošenje bilo koje cipele s visokim potpeticama, previše vremena, ima štetni i deformacijski učinak na vašu zdjelicu, mišiće kao i živce koji povezuju zdjelicu i genitalije. Zbog čestog nošenja visokih potpetica mišići postaju "ljepljivi" i napeti stoga ne mogu prenijeti "poruke" koje su potrebne za postizanje orgazma. Ukoliko mišići nisu u dobroj formi manja je vjerojatnost da ćete postići orgazam.

Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini