KRENIZDRAVO.HR

PILING ZA LICE ZA VAŠ TIP KOŽE - što morate znati, kako ga odabrati i što očekivati?

| Autor: Krenizdravo.hr
(Stockphoto Secrets)

(Stockphoto Secrets)


Upotreba pilinga omogućava uklanjanje mrtvih stanica kože što je važno za zdravu i njegovanu kožu lica. Međutim, nepravilna primjena pilinga može značajno oštetiti kožu i učiniti ju suhom.

Primarna funkcija pilinga jest uklanjanje mrtvih stanica s površine kože. Njihovo nakupljanje na koži može dovesti do začepljenja pora, lošije teksture kože i lošije apsorpcije proizvoda u kožu. Premda mrtve stanice same otpadaju s kože, taj proces se usporava starenjem.

Prednosti upotrebe pilinga su: čisti i otvara pore, pospješuje apsorpciju proizvoda u kožu, ujednačava ten, potiče stvaranje novih stanica kože i zaglađuje kožu.

Postoje dvije vrste pilinga za lice: mehanički i kemijski piling. Najpopularnija vrsta pilinga za lice je mehanički piling, no to ne znači da je ujedno i najbolja opcija. Radi se o pilingu koji fizički uklanja mrtve stanice kože uz pomoć abrazivnih čestica. Mehanički pilinzi mogu biti različiti, ovisno o česticama koje se koriste.

Kemijski piling djeluje na način da razbija poveznice među mrtvim stanicama kože uz pomoć kiselina. Ova vrsta pilinga sadrži AHA i/ili BHA kiseline.

Cijeli tekst pročitajte na Krenizdravo.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of