KORISNI SAVJETI

NOVA SAZNANJA: Nije dobro urinirati pod tušem i to može biti loše za zdravlje, a muškarci bi također trebali mokriti sjedeći

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Fizioterapeutkinja Ylenia Degli Esposti ističe da nije dobro urinirati pod tušen, što dosta ljudi radi. Pogotovo ne redovno, pišu 24 sata.

Naime, navika redovitog uriniranja pod tušem mogla bi istrenirati mozak da zvuk vode koja teče povezuje s punim mjehurom. To znači da će se morati na toalet svaki put kad se čuje zvuk tekuće vode.

- U konačnici, redovito uriniranje pod tušem može voditi do oštećenja živaca i to može rezultirati inkontinencijom. U tom slučaju, bilo koje zdravstvene tegobe mogle bi voditi do smanjene mogućnosti kontrole mjehura, kaže Degli Esposti.

Nadalje, kad se urinira idealan položaj je sjedeći. Zdjelični mišići mogu se potpuno opustiti samo dok se sjedi, a mokrenjem u tom položaju omogućuje se potpuno pražnjenje mjehura. To osobito vrijedi za žene jer muškarcima anatomija omogućuje uriniranje iz stojećeg položaja. No i njima je upravo iz tog razloga preporučljivo sjediti. Tek u situaciji ako vam sjedenje predstavlja izvor boli i neugode, mokrite stojeći, preporučuje se.

S obzirom na bolje pražnjenje kad se urinira sjedeći, to je bolje i za izbjegavanje infekcija koje nastaju u urinarnom traktu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum