dermatologinja savjetuje

Greška koju radite ujutro može biti razlog pretjeranog znojenja tijekom dana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Uzrok vaših znojnih pazuha mogao bi vrebati u ormariću u vašoj kupaonici, piše N1.

S dolaskom vrućih dana mnogi se brzo prisjećaju manje ugodnog aspekta toplijeg vremena: pretjeranog znojenja.

To ne samo da dovodi do neugodnog tjelesnog mirisa, već zahtijeva i često tuširanje, što udvostručuje naše uobičajene higijenske napore, prenosi Večernji list.

Ali što ako vaša dnevna rutina dotjerivanja zapravo pogoršava vaš problem znojenja?

Dermatologinja je otkrio da uobičajeni proizvod koji koristimo kao dio našeg jutarnjeg rituala ironično pridonosi znojenju i smradu unatoč obećanjima da će učiniti suprotno.

Dr. Adel, stručnjakinja za kožu koji dijeli savjete na TikToku pod oznakom @aamnaadel, predlaže da biste se uhvatili u koštac s znojnim i smrdljivim pazusima trebali početi s bacanjem dezodoransa u smeće.

"Dezodoransi ne čine apsolutno ništa da vas spriječe da se znojite. Oni su doslovno samo miris koji prikriva miris vašeg znoja. Iskreno, pomisao na miješanje znoja s mirisom mi je tako odvratno", rekla je.

Umjesto toga, dr. Adel savjetuje prelazak na antiperspirant, koji aktivno djeluje na smanjenje znojenja. Štoviše, ona ističe optimalno doba dana za njegovu primjenu.

"Ovdje je ključno da antiperspirant stavite navečer. Znam da se čini čudno i čudan je osjećaj, ali iskreno vjerujte mi kad vam kažem da će to učiniti vaš antiperspirant najboljim. Kada spavate, vaše male znojne žlijezde također spavaju, tako da će puno bolje upiti antiperspirant i biti puno učinkovitije", savjetovala je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter