ZAGREB

Zagreb: Kočani Orkestar 18. siječnja u Boogaloo klubu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar nastupit će u subotu, 18. siječnja, u zagrebačkom Boogaloo klubu uz plesni show i after party, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Kočani orkestar je međunarodna koncertna atrakcija i jedan od najcjenjenijih romskih sastava u svijetu.Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama.

Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, uz pomalo meksičkog melosa. Međutim, iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih, meksičkih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, kao i popularne pjesme današnjice.

Na svom prvom hrvatskom gostovanju 2003. u zagrebačkoj Tvornici, pod vodstvom Ismaila Salieva, Kočani Orkestar su zapalili publiku i zasluženo osvojili status najboljeg trubačkog sastava.

U veljači 2007. godine ansambl je dobio novo, ali također iskusno vodstvo u liku Bilenta Salieva, Ismailovog sina, te se postupno pojačao mlađim snagama.

Sastav se može se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu, koji su već postali svojevrsna tradicija. Dvije godine zaredom su napunili etno/rock pivnicu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rujanfesta, a nastupili su i u Boćarskom domu za doček Nove godine.

Od nedavno bilježe suradnju s hrvatskim bendom kubanskog usmjerenja Cubismo, s kojima su gostovali u emisiji 'Garaža' na HRT-u a zajedno su snimilii pjesmu "Cumbanchero". Sa Lukom Nižetićem su snimili pjesmu i video spot "Kad orkestar zasvira".

Redoviti su gosti klubova duž cijele Jadranske obale, od Istre do južne Dalmacije. Osim u Hrvatskoj, Kočani orkestar je nastupao i u Francuskoj, Americi, Kanadi, Turskoj, Italiji, Sloveniji....

Kočani orkestar snimili su pet albuma: "A Gypsy Brass Band", "L'orient est rouge", "Gypsy Mambo", "Alone At My Wedding" i "The Ravished Bride". U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne suradnje s hrvatskim estradnim umjetnicima.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini