ZAGREB

Zagreb Disco Festival u subotu u Boogaloo klubu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Peto izdanje Zagreb Disco Festivala održat će se u subotu, 21. prosinca, u zagrebačkom klubu Boogaloo, najavio je organizator.

Za osam sati programa na dva tematska plesna podija zaduženo će biti osam DJ-eva i dva benda - ABBA real tribute iz Ljubljane i Depeche Mode tribute Gift iz Novog Sada.

"Jako se veselimo petom izdanju Zagreb Disco Festivala. Bit će to lagano putovanje u prošlost, pri kojem ćemo se sjetiti kako se nekad tulumarilo, a drago nam je vidjeti puno mladih lica koje nas posjećuju iz godine u godinu jer prepoznaju taj koncept kao nešto za sebe", izjavio je u ime organizatora festivala Damir Cuculić.

Ovogodišnji plesni i svjetlucavi Zagreb Disco Festival predstavlja nov koncept u obliku sučeljavanja dva velika fluidna glazbena vala koja su dominirala diskotekama osamdesetih. Kroz nastupe uživo najboljih regionalnih ABBA i Depeche Mode tribute bendova plesat će se na bezvremenske hitove te dvije legendarne grupe.

Ove godine obilježava se 45 godina od izlaska mega hita "Waterloo" s kojim je 1974. ABBA pobijedila na tada popularnoj Euroviziji, poharala glazbene ljestvice i promijenila izgled svjetske pop scene, što je samo još jedan razlog više za ovogodišnji ABBA tribute nastup.

U zagrebačkom klubu Boogaloo uz te bendove nastupit će osam poznatih DJ-a koji će publiku osam sati voditi kroz glazbenu priču legendarnih zagrebačkih klubova 70-ih, 80-ih i 90-ih godina.

To su Čičak, Borivoj Vincetić, Xed, Krnya i XXXtended, koji nastupaju na glavnom "Disco Ballroom" flooru, te Alen Kosanović, Tomi Phantasma /Special Video Show/ i Zoran Pezo aka DJ Zope koji nastupaju na drugom "80s Ballroom" flooru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini