COVENTRY

Vremešni Britanci vjenčali se na covid odjelu bolnice nakon 46 godina poznanstva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanci Phillip (78) i Patricia (88) vjenčali su se nakon 46 godina veze u sveučilišnoj bolnici u Coventryju na odjelu na kojemu se 88-godišnjakinja trenutačno liječi od covida-19, piše Guardian.

Vjenčanje je održano pošto je zaposlenica bolnice Joanna Shakespeare na Twitteru zatražila pomoć pri traženju matičara, a zajedno s ostalim bolničkim osobljem prisustvovala je obredu te je uz kolege bila jedna od svjedokinja. 

Jedna od liječnica Guardianu ja rekla da je par planirao izreći sudbonosno 'da' po završetku pandemije, no planove su izmijenili zbog pogoršanja Patricijina zdravstvenog stanja.

Glasnogovornik NHS-a je pojasnio: "Možda se nije radilo vjenčanju kakvo su zamišljali, no naše se osoblje jako potrudilo da bi ceremonija postala iskustvo koje neće zaboraviti. Bolničku smo sobu 'ukrasili', posudili smo prstenje, doveli medicinsko osoblje za 'djeveruše', no temelj svega je zapravo njihova bezvremenska ljubav. Ovo poslijepodne u našoj bolnici sigurno nećemo zaboraviti."

"Ovo je potresan podsjetnik na to da za vjenčanje nisu posebni ni crkveni zbor ni buketi, to je uspomena na trajnu vezu između dvoje ljudi."

Svi zaposlenici Sveučilišne bolnice Coventry i Warwickshire Philipu i Patriciji poželjeli su sreću, a Joanna Shakespeare na Twitteru je napisala da je "jako sretna što je sudjelovala u organizaciji." 

Nakon što su vijest prenijeli brojni britanski mediji, a NHS objavio fotografije vjenčanja na Facebooku, tisuće građana čestitalo je paru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini