VENECIJA

Venecija: U La Feniceu u nedjelju prva produkcija uživo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U svjetski poznatoj venecijanskoj opernoj kući La Fenice ovaj će se vikend, prvi put nakon nekoliko mjeseci održati koncert uživo pred 300 ljubitelja klasične glazbe. 

"Sjajno je to što u nedjelju ponovo krećemo s koncertima uživo pred publikom", rekao je umjetnički voditelj operne kuće Fortunato Ortombina. La Fenice je mjesecima bio zatvoren za javnost zbog pandemije koronavirusa, a na nedjeljnoj će produkciji nastupiti zbor i orkestar opere.

Koncert je posvećen stanovnicima Venecije, gradu i medicinskim radnicima koji se čitavo vrijeme bore protiv covida-19, objasnio je Ortombina.

Na programu je djelo američkog skladatelja Aarona Coplanda "Fanfare za običnog čovjeka" (Fanfare for the Common Man), a zbor i orkestar opere izvest će i djela Claudija Monteverdija, Giovannija Gabrielija i Johanna Sebastiana Bacha. Operne izvedbe trebale bi uslijediti u predstojećem tjednu. 

U lipnju je La Fenice održao nekoliko koncerata bez publike, a emitirani su putem interneta.

Ortombina je kazao da i za umjetnike na pozornici i za publiku vrijede stroga pravila fizičkog razmaka kako bi se spriječilo širenje virusa.

Umjesto uobičajenih 1000 posjetitelja, u dvoranu će moći ući njih 300, kazao je redatelj, dodavši da je potražnja za ulaznicama za nedjeljni koncert zasad vrlo dobra.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini