MUČI VAS NESANICA?

Stigao je najdosadniji TV program: IKEA DIZAJNIRALA EMISIJU ZA SPAVANJE

| Autor: Portal NoviList.hr
Ilustracija (Pixabay.com)

Stvorili su program "Slow TV" koji u realnom vremenu prikazuje brod čije putovanje morem traje četrnaest dana.

Australski News prenosi da se mnogo stanovnika te otočne države muči s nesanicom. Na njih desetoro, barem četvorica Australaca ima problema sa spavanjem.

Da bi pomogla Australcima u spavanju, švedska IKEA je dizajnirala nešto vrlo "dosadno". Stvorili su program "Slow TV" koji u realnom vremenu prikazuje teretni brod čije putovanje morem traje četrnaest dana. Nakon tristo trideset i šest sati putovanja, priča broda završava njegovim pristajanjem u luku. Zatim možete gledati kako iz njega iskrcavaju proizvode s potpisom IKEA-e. 

"Vrlo smo uzbuđeno što možemo predstaviti najmanje uzbudljiv TV program kojeg su Australci ikada vidjeli", kaže Ryan Burman, voditelj državne komercijalne aktivnosti za IKEA-u u Australji. "Nadamo se da će ritmičan i monoton sadržaj kanala 'Slow TV' pomoći utišati dan, te uvesti tijelo i um u stanje spremno za krevet", dodaje.

"Slow TV" nije novost. Popularan je u Norveškoj gdje emitira sedam sati putovanja jednog vlaka. Zbog uspjeha s tim kanalom, IKEA je iskustvo htjela rekreirati za Australce, a prenosit će se i uživo na YouTubu.

IKEA je otišla toliko daleko sa svojim "uspavljivanjem" da su izumili i vlastiti Festival spavanja. Festival se održava od 26. rujna do 7. listopada, a tijekom tog vremenskog perioda, u njihovim se trgovinama mogu posjetiti radionice za spavanje. 

"Slow TV' je samo još jedno rješenje iz IKEA-e prilikom pomaganja mnogim Australcima da se naspavaju", kaže Burman. Kanal stiže nakon što je podcast za spavanje u režiji IKEA-e, ranije ove godine bio "skinut" 58 tisuća puta. I to ne samo u Australiji, već globalno, prenosi News. "Reakcija na prvi 'podcast' za spavanje nam je pokazala da Australci traže različita rješenja koja bi im pomogla da se dobro naspavaju", zaključuje Burman. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of