LONDON

Slika Eda Sheerana prikupila 51.000 funta za dobrotvorne svrhe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Apstraktna umjetnička slika pod nazivom "Splash planet", čiji je autor britanski pjevač Ed Sheeran, prikupila je više od 51.000 funta koje će se proslijediti u dobrotvorne svrhe, a djelo je osvojila jedna Amerikanka koja je na lutriji na istočnoj obali SAD-a uplatila 20 funta, piše BBC.   

Naime, kampanja za borbu protiv raka u britanskome okrugu Suffolku organizirana je u obliku lutrije. Pjevačevu je sliku osvojila Claire Faynor iz američkog grada Vermonta, koja je listić lutrije platila 20 funta.

Kampanja je započela prošli mjeseci, a pobjednik je izvučen u ponedjeljak.

Izvršna direktorica organizacije koja je provela kampanju za borbu protiv raka u Suffolku, Karen Hare rekla je da je oduševljena i radosna, a Sheeran je kazao da je riječ o slici koja se pojavljuje na omotu njegova singla Afterglow.

Pjevač je i ranije u dobrotvorne svrhe poklonio jednu svoju sliku, pod nazivom "Dab 2". Ona je prodana za 40.000 funta.

U video poruci snimljenoj prije izvlačenja lutrije, Sheeran je rekao: "Riječ je o jednoj od mojih slika koje se pojavljuju na omotu singla Afterglow."

Obje donirane slike, Splash Planet i Dab 2, Sheeran je naslikao nakon svjetske turneje Divide, koja je završila koncertom u Ipswichu 2019. godine.

"Oduševljeni smo i obradovala nas je potpora koju smo dobili i kod kuće i u inozemstvu. Fantastično je znati da smo prodajom lutrije i donacijama prikupili više od 51.000 funta" u humanitarne svrhe", rekla je Hare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom