sad

Zbog greške u sustavu dobili čestitke za Valentinovo sa zakašnjenjem od osam mjeseci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Više od 160.000 ljudi u Sjedinjenim Državama zbog pogreške u sustavu prošli je tjedan dobilo sms-čestitke poslane za Valentinovo, no sa zakašnjenjem od osam mjeseci.

SMS-čestitke uistinu su poslane 14. veljače, no onima kojima su bile namijenjene dospjele su tek nedavno, piše BBC. 

Pogreška se dogodila u mrežama svih većih operatera diljem Amerike, a riječ je o Apple i Android mobilnim uređajima. 

Syniverse, tvrtka koja pruža usluge velikim telekomunikacijskim tvrtkama objasnila je da se dogodila pogreška u "internom krugu održavanja". Ona je izazvala burne reakcije nezadovoljnih korisnika na Twitteru. 

Neki su se žalili da su poruke nakon osam mjeseci dospjele sada već bivšim partnerima i partnericama, a pojedincima su stigle čestitke od rođaka i prijatelja koji su u međuvremenu umrli.

"Upravo sam dobio poruku s broja mojega najboljeg prijatelja. Jedini je problem u tomu što je čovjek umro u veljači", napisao je jedan korisnik Twittera.

"U tri sata ujutro stigla mi je očeva poruka u kojoj stoji da me voli i podupire, no on se ne sjeća ni da ju je poslao, a kamoli napisao", napisala je druga korisnica ove društvene mreže.

Neki su korisnici objavili da su dobili poruke stare i dvije godine. Snyverse se ispričao svim korisnicima koji su primili sporne poruke.

Po podacima tvrtke riječ je o 168.149 korisnika, a problem su u međuvremenu riješili. 

"Analiziramo svoje interne postupke kako bismo zajamčili da se ovako nešto više ne ponovi. Surađujemo sa svim svojim klijentima i voljni smo odgovoriti na sva njihova pitanja", rekao je glasnogovornik tvrtke William Hurley. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater