ZAGREB

Božinović: Mora se istražiti kako je došlo do curenja informacija

Hina

Hina


 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je, upitan za curenje podataka iz tajnih izvida, rekao kako je taj slučaj u nadležnosti Uskoka te da se o njemu vodi istraga pa on nema što reći, ali da se mora istražiti kako je do toga došlo.

Na pitanje jesu li informacije mogle procuriti iz MUP-a Božinović je kazao da "u svakom slučaju nije dobro da informacije cure i tu se mora istražiti kako je do toga došlo". Siguran je, kaže, da nadležne institucije na tome rade te kako je poznato da se i o tome u ovom proširenom dijelu istrage provode izvidi.

Upitan je li problem političko kadroviranje u policiji, odgovorio je kako može reći za svoj mandat i sve što je po zakonu u nadležnosti imenovanja ministra, da je on to radio na temelju prijedloga glavnog ravnatelja, a većina policijskih dužnosti je nešto što ravnateljstvo policije provodi neovisno o politici.

Na novinarsko pitanje koristi li se ova afera za politički obračun između Plenkovića i potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića, kako oporba proziva vladajuće, ministar je rekao da "oporba priča svoju priču", ali da i ova afera pokazatelj da "instituicije rade svoj posao neovisno o politici". Siguran je, ističe, da će se istražiti sve pojedinosti ovoga slučaja.

"Ukoliko postoji neka sumnja na neko djelo, to djelo je mogao učiniti pojedinac i od toga ne treba raditi spekulacije", kaže Božinović.

Na pitanje vjeruje li Brkiću da s nema veze s najnovijom aferom Božinović je kazao da se kao ministar unutarnjih poslova ne može oslanjati na bilo kakve spekulacije.

"Vjerujem da će Uskočka istraga pokazati sve što treba kako bi se rasvjetlile činjenice. Ja nisam tu da spekuliram po bilo kojoj osnovi o ovom pitanju", izjavio je Božinović novinarima nakon događaja posvećenog promociji sporta u policiji. (Hina) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom