JUŽNA AFRIKA

Obitelj mu ispunila posljednju želju: POKOPALI GA U NJEGOVOM OMILJENOM MERCEDESU

| Autor: Glas Istre
Foto Facebook

Tshekede Bufton Pitso, preminuli vođa političke stranke United Democratic Movement (UDM) provincije Istočni Rt u Južnoj Africi, za posljednju je želju imao pokop u njegovoj voljenoj Mercedes limunzini, prenosi Novi list.

Političar je preminuo prošlog tjedna nakon što se srušio na kućnom prilazu dok je hodao prema svojoj limunzini, Mercedesu E500. Nekadašnji biznismen, jednom je u posjedu imao čitavu liniju luksuznih Mercedesovih vozila, ali upao je u financijske probleme pa ih je bio prisiljen prodati.

Uspio je kupiti korišteni model E500, a iako isti nije bio u voznom stanju, Pitso je volio provoditi vrijeme u njemu slušajući glazbu. To je bila njegova najdraža stvar na svijetu i svojoj je obitelji kazao da želi umjesto u lijesu, na posljednji počinak otići u svom omiljenom autu. 

Njegova je obitelj tu želju i ispunila. 

FOTO/Facebook

Popularnom se političaru unatoč pandemiji koronavirusa, na pomalo neobičnom sprovodu, pojavila nekolicina ljudi. Iz pogrebnog poduzeća kažu da je ostvarenje želje pokojnika bilo vrlo stresno i teško.

"Nikada nismo imali ovakav zahtjev i proces je bio težak i stresan. Morali smo osigurati da imamo sve potrebne mjere da bi kompletno zakopali auto i prilagoditi konstrukciju rampe da bi ga spustili u grob te riješili svu potrebnu papirologiju", kazao je Thabiso Mantutle, direktor pogrebnog poduzeća (Phomolong Funeral Parlor).

FOTO/Facebook

Fotografije sprovoda na društvenim mrežama prikazuju Pitsoa na sjedištu vozača, s rukama na volanu i sigurnosnim pojasom. Prikazuje i ljude koji pokušavaju spustiti vozilo u grob. 

Kćer pokojnika, Sefora Letswaka, kazala je da je njezin otac prije otprilike dvije godine kupio auto u kojem je volio provoditi vrijeme, iako ga nije mogao voziti. Dodala je da je ovo bila želja njezina oca koju su ispunili te da se nada da ih zadovoljan promatra s neba.

FOTO/Facebook


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini