NEW YORK

Od "Uvoda u anatomiju" do "To smo mi", koronavirus zarazio televizijske serije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Od medicinske serije "Uvod u anatomiju" do romantične obiteljske serije "To smo mi" koronavirus se uvukao u zaplete mnogih epizoda televizijskih sapunica u 2020. i tek je nekoliko serija izbjeglo spomenuti virus koji je toliko utjecao na živote gledatelja.

U prvim scenama zadnje sezone bolničke drame "Uvod u anatomiju" Meredith Grey uživa u trenutku samoće na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu opremljena punom zaštitnom opremom.

"Mislim da imamo obvezu pokazati što zdravstveni radnici prolaze", kaže zvijezda serije Ellen Pompeo.

U trenutku kad su mnogi Amerikanci "iritirani nošenjem maski" i nesvjesni izazova s kojima su suočene bolnice zadnja sezona "Uvoda u anatomiju" nudi "priliku da se čuje koliko je teško našim zdravstvenim djelatnicima", kaže ona.

Diane Frolov i Andrew Schneider iz NBC-jeve serije "Čikaška hitna" kažu za Afp da su kao "serija o bolnici znali da se moraju baviti pandemijom".

"Stoga ona igra ulogu, ako ne izravnu, onda sporednu, u svakoj od naših novih epizoda", kazali su Frolov i Schneider o šestoj sezoni serije koja je počela 11. studenoga.

"Čak i kad se ne bavimo pacijentima s bolesti Covid-19 virus je značajno promijenio protokole i postupke u bolnici".

Druge medicinske serije poput ABC-ijeve  "Dobri doktor" također su se bavile virusom, a "Novi Amsterdam" i "Specijalizant" to se spremaju učiniti u 2021.

I druge serije koje se na bave bolnicama također su uklopile koronavirus u epizode.

Tako u NBC-ijevoj seriji "To smo mi" član obitelji Pearson ide u izolaciju, a glava obitelji Rebecca zbog koronavirusa mora odgoditi kliničko ispitivanje vezano uz Alzheimerovu bolest.

ABC-ijeva serija "The Conners" bavi se pandemijom kroz prizmu financijskih nevolja glavnih junaka te suprostavljenih tabora u američkom društvu zbog primjene epidemioloških mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini