HANOVER

Njemačka: u kući 444 božićna drvca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Čovjek koji za sebe kaže da je "lud za Božićem" oborio je svjetski rekord po broju božićnih drvca u jednom domu.

S čak 444 božićna drvca u njegovu domu u sjevernonjemačkom gradu Rintelnu, Thomas Jeromin je postavio i ukrasio plastične zimzelene po cijelom domu - u hodniku, spavaćoj sobi, uredu i gotovo svakom slobodnom prostoru.

Institut za rekorde za Njemačku (RID) posjetio je 55-godišnjaka i njegovu suprugu Susanne u njihovu domu u saveznoj državi Donjoj Saskoj 6. prosinca kako bi potvrdio ogromnu kolekciju kao novi svjetski rekord za "najviše ukrašenih božićnih drvca na jednom mjestu".

Jeromin (55) kaže da mu treba oko 47.000 božićnih lampica kako bi osvijetlio sva drvca u stanu od 100 četvornih metara koji dijeli sa suprugom. Božićni napori u 2021. rezultirali su s porastom broja drvca za 22.

Ne samo da su stabla bez premca po broju, već su čak i tematska. Jedno je posvećeno isključivo ukrasima iz Ratova zvijezda, dok drugo prikazuje samo patke. Ima čak i jedno drvo – njegovo najveće - od 3,50 metara – koje visi sa stropa.

Jeromin kaže da do kraja kolovoza mora izvući drva s tavana da bi ih stigao sve razmjestiti i ukrasiti s 72.000 kuglica.

Kad nema pandemije, Thomas Jeromin nudi obilaske s vodičem po svojoj božićnoj zemlji čudesa.

Galerije i kulturni prostori u Njemačkoj su uglavnom otvoreni čak i usred četvrtog vala zaraze koronavirusom, no s obzirom na veliki broj božićnih drvca u ovom stanu, jednostavno nema dovoljno prostora da posjetitelji poštuju važeće epidemiološke propise.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of