NEW YORK

Meghan Markle progovorivši o pobačaju razbila tabu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle je u kolumni za New York Timers prvi puta progovorila o pobačaju, temi koja je još uvijek svojevrsni tabu te su njezinu ispovijest u srijedu pozdravile razne udruge osnovane kao potpora obiteljima koje su izgubile dijete.  

"Čestitam Meghan jer je imala hrabrosti podijeliti svoju priču s toliko ljepote i elokvencije", izjavila je Zoe Clark-Coates, dužnosnica udruge Mariposa Trust koja pomaže osobama koje su izgubile dijete.

"To je tema o kojoj se ne priča često", dodala je Clark-Coates, autorica knjige o tuzi i trudnoći.

Po njezinim riječima, svaki puta kada neka slavna osoba govori o spontanom pobačaju ili kada to bude tema neke televizijske serije, "uočavamo veliko povećanje broja ljudi koji traže našu pomoć".

Napisan u prvom licu, članak vojvotkinje opisuje patnju njezinog supruga Harryja te njihovu zajedničku tugu i bol. Meghan i Harry su roditelji 18-mjesečnog Archija.

Podaci udruge Tommy's, koja financira istraživanja o pobačaju i prijevremenom porodu, kažu da jedna od pet trudnoća završi pobačajem ili prijevremenim porodom, što je oko 250.000 takvih trudnoća godišnje u Velikoj Britaniji.

Sophie King, primalja u toj udruzi, tvrdi da je pobačaj još uvijek tabu tema u društvu te da majke poput Meghan, koje su odlučile podijeliti svoje iskustvo, to rade kako bi stale na kraj stigmi i sramu.

Meghan Markle doživjela je spontani pobačaj u srpnju. To se, kako je rekla, dogodilo za vrijeme presvlačenja njihova prvorođenca Archieja, a bol je opisala kao oštar grč.

Harry i Meghan su u studenome prošle godine otišli živjeti u Kanadu, ali su se u ožujku preselili u SAD, u Los Angeles.
 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum