NOUAKCHOTT

Mauritanija zatvorila nacionalni park zbog zaraze pelikana ptičjom gripom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nekoliko stotina pelikana uginulo je od posljedica ptičje gripe H5N1 u mauritanskom nacionalnom parku Diawlingu, koji se nalazi na jugozapadu zemlje i graniči s područjem sjevernog Senegala koji je prvi pogođen virusom, priopćilo je u subotu ministarstvo zaštite okoliša Mauritanije.

Leševi ptica otkriveni su 23. siječnja u zaštićenim močvarama Diawlinga s mauritanske strane delte rijeke Senegal u kojima živi više od 250 vrsta ptica.

Ptičja gripa najprije je pogodila senegalsko utočište za ptice s druge strane rijeke u susjednom Senegalu. U Mauritaniji je uginulo 22 odraslih i 245 mladih pelikana, a u Senegalu 750. 

Senegalske su vlasti zabranile pristup parku, nakon čega su istu mjeru uvele i mauritanske vlasti koje su rezervat Diawling zatvorile tijekom vikenda, prekinuvši sve turističke aktivnosti u tom području, stoji u priopćenju ministarstva.

Ranije u siječnju, Senegal je izvijestio o epidemiji virusa na peradarskoj farmi u regiji Thies, što je rezultiralo odstrelom oko 100.000 pilića. Još nije poznato jesu li epidemije povezane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum