RIM

Klimtova slika ponovno izložena u Italiji nakon nestanka prije 23 godine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Slika austrijskog majstora secesije Gustava Klimta bit će ponovno izložena u subotu u talijanskoj umjetničkoj galeriji nakon nestanka prije gotovo 23 godine.

"Portret dame" ukraden je iz galerije Ricci Oddi u Piacenzi, sjeverna Italija, u veljači 1997. godine, a pronađen je u dvorištu iste galerije u prosincu 2019. godine.

Vrtlari koji su obrezivali bilje pronašli su sliku u šupljini zaštićenoj metalnim vratima, skrivenoj ispod debelih slojeva bršljana. Slika je bila umotana u crnu plastičnu vrećicu i izgledala je neoštećena.

Ponovno prikazivanje slike gledateljima prvenstveno je "poklon za grad Piacenzu, pogođen pandemijom kao i naša zemlja i cijeli svijet", rekao je ravnatelj galerije Massimo Ferrari.

Galerija Ricci Oddi prigodu će obilježiti svečanošću koja će se prikazivati ??putem interneta jer su talijanski umjetnički prostori i dalje zatvoreni za javnost zbog koronavirusa.

Pronađena slika jedan je od niza portreta koje je Klimt dovršio u posljednjim godinama svog života, između 1916. i 1918. godine.

Djelo je naslikano preko drugog ženskog portreta iz 1912. godine.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater