ŠIBENIK

Kings of Convenience 16. rujna na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Norveški indie folk-pop duo Kings of Convenience održat će koncert za kraj ljeta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, 16. rujna, najavio je organizator koncerta Charm Music. 

Kings of Convenience, koji često uspoređuju sa Simonom i Garfunkelom, na jednoj od najljepših open-air pozornica Jadrana predstavit će novi album, koji je izašao prošlog svibnja. 

“Peace or Love”, četvrti studijski album Eirika Glambeka Bøea i Erlenda Øyea izišao je točno na 20. godišnjicu prvog albuma, “Quiet is the New Loud”, i 12 godina nakon njihova posljednjeg albuma, “Declaration of Dependence”. 

Snimljen u pet različitih gradova u razdoblju od pet godina, album zvuči svježe poput proljeća: 11 pjesama o životu i ljubavi - s ljepotom, čistoćom i emocionalnom jasnoćom koja se može očekivati ??od Kings of Convenience. 

Ipak novih 11 pjesama imaju emocionalnu dubinu i teško stečenu mudrost koja dolazi s godinama. Erlend je naime izgubio oba roditelja u godinama od svog posljednjeg albuma, a Eiriku je skončao 21-godišnji brak.

Eirik i Erlend prijatelji su od djetinjstva, a prvi put su zajedno nastupili u rock bendu Skog prije nego što su osnovali duo 1999. Njihov prvijenac iz 2001. “Quiet Is The New Loud” učinio ih je nenamjernim začetnicima novog vala intimne, akustične glazbe.

Nakon toga izdali su “Riot on an Empty Street” 2004., te “Declaration of Dependence” 2009. godine, a za sve dosadašnje albume dobili su odlične kritike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater