IVA KUZMANOVIĆ

IDEJE IVE KREATIVE ZA USKRŠNJE DEKORACIJE Što se sve može s malo novca i puno mašte

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ideje Ive Kreative

Ideje Ive Kreative


Dvadesetak jaja od bijelog cementa napravila je još početkom siječnja, dio je obojila, a drugi dio ostavila u izvornoj boji

U više smo navrata pisali o Ivi Kuzmanović, koja je poznatija kao Iva Kreativa. Njezin brend Iva Kreativa postoji na društvenim mrežama već deset godina, a kroz godine sudjelovala je na raznim manifestacijama, te održala kreativne radionice za djecu.Ovom prilikom donosimo što je pripremila za uskrsne blagdane.

Dvadesetak jaja od bijelog cementa napravila je još početkom siječnja, dio je obojila, a drugi dio ostavila u izvornoj boji.

- Prazna jaja prethodno sam oprala i u svako jaje ulila kap ulja (potrebno je okretati jaje da se ulje uhvati po svim unutrašnjim površinama). Zatim je potrebno pomiješati cement i vodu, za ovaj postupak napravila sam malo rjeđu smjesu, uliti u jaja i ostaviti 24 sata da se osuši... Ako želite jaja lijepog oblika s obje strane, nakon par sati na vrhu dolite još malo smjese i vrh malo poravnati prije nego se osuši. Ovdje sam kombinirala, željela sam da jaja samostalno stoje. Na kraju, kada bude potpuno suho, skinuti ljuske i po želji brusnim papirom poravnati jaja. Moja jaja nisu savršena, ali meni su baš takva posebna i unikatna, ističe Iva.

Ovdje prikazujemo nekoliko njezinih kreacija, sve u znaku prirode, proljetnih boja i ugođaja.

Govoreći o svome stvaralaštvu, kazala je: "Uvijek naglašavam da se s malo novca mogu napraviti razni predmeti, a da to bude lijepo i kreativno, raznoliko. Sve što imamo kući, a završilo bi u smeću, možemo iskoristiti: od plastične, kartonske i papirnate ambalaže do drugih predmeta. Mnoge moje kreacije nastaju u šetnji ili ljeti na moru. Oduvijek skupljam plodove u šetnji, razno kamenje, naplavine i drugo "smeće" koje pronađem". U svemu tome zastupljena je i ekološka komponenta, zajedno s onom kreativnom.

Svoje je kreativne ideje uokvirila u knjizi prije dvije godine, a stalno stvara i nešto novo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater