GRADONAČELNIK NA PRISILNOM ODMORU

FOTO/Maškare preuzele vlast na sjeveru Istre: Trump izgubio Ameriku, ali je zato OSVOJIO VLAST U BUZETU

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Koroni usprkos, maškare na sjeveru Istre preuzele su vlast i vladat će do Pepelnice. Svjetovnog gradonačelnika Sinišu Žulića poslale su na prisilni odmor, nakon što je gradski ključ, doduše nerado, prepustio svom nasljedniku, pusnom gradonačelniku Donaldu Trumpu, Vladi Paladinu, legendi buzetskih maškaranih povorka, koji je u Buzet stigao u pratnji svoje Melanie.

- Ameriku smo na žalost izgubili, ali smo zato dobili vlast u Buzetu. Ponosni smo i sretni. Jest da su to maškarani izbori, ali izbori su izbori, Bože moj. Vlast je slast, poručio je pusni gradonačelnik Trump te je svima koji su glasali za njega obećao cjepivo ili kako je on to rekao - "medižiju, ali ne europsku već rusku i kinesku".

- Zahvalan sam svim maškaranim grupama što smo ipak uspjeli bez obzira na sve mjere oživjeti duh maškara i pokazati da je Buzet i ovakvim vremenima maškarano središte Istre. Preuzeo sam obavezu bez obzira što sam ostao bez gradskog ključa da obavijestim Stožer da je ovo okupljanje, doduše održano protiv moje volje, bilo po epidemiološkim mjerama, da su svi nosili maske što se kod nas u Buzetu kaže da su bili maškarani, da su se svi dezinficirali i da će svi u narednih petnaestak dana dobiti ne jednu već više doza cjepiva, izjavio je Žulić.

Ceremonijalom primopredaje gradskog ključa kod Narodnog doma, zadnje siječanjske nedjelje službeno je započeo Buzetski karneval.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of