ZAGREB

Festival balona na vrući zrak od 2. do 4. rujna u Prelogu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na obali rijeke Drave u Prelogu od 02. do 4. rujna održat će se Festival balona na vrući zrak, a za posjetitelje će biti organizirani letovi balonima, izložba i predavanja o povijesti i budućnosti letenja, najavili su u subotu organizatori. 

"Osigurana su besplatna mjesta u košarama za podizanja balona prilikom čega će se posjetitelji moći podići u balonu na kratki vezani let u trajanju od par minuta na visinu do 15 metara. Takvih će vožnji biti više od 300", rekao je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Organizatori očekuju 10 do 15 balona na vrući zrak i sudjelovanje međunarodnih pilota, iz Češke, Mađarske, Sjeverne Makedonije, ali i Brazila.

"Baloni na vrući zrak iznimno su velika atrakcija, preko trideset godina diljem hrvatske organiziramo festivale i približavamo ovaj fantastičan sport građanima", rekao je Igor Mikloušić, zračni barun i predstavnik organizatora Festivala.

Riječ je o zahtjevnoj manifestaciji gdje se sve mora prilagoditi prvenstveno sigurnosti, zrakoplovnim pravilima, a očekuje se i iznimno velik broj posjetitelja.

Na programu je i Piknik na Marini, edukacijske, znanstvene i popularne radionice te predavanje astronoma Ante Radonića.

U petak i subotu, održat će se i noćni svjetlosni show usidrenih balona, najavljuju organizatori.

Detaljan program objavit će se uskoro, a prijave za besplatna podizanja biti će moguća od 29. kolovoza putem on-line obrasca, koji će biti na Facebooku i web stranicama Festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater