LONDON

Facebook u Europi predstavio servis za upoznavanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Facebook Inc objavio je u srijedu da pokreće svoj servis za upoznavanje u 32 europske zemlje, nakon što je ranije predstavljanje odgođeno zbog regulatornih briga.

Tvrtka je u veljači odgodila pokretanje Facebook Datinga u Europi zbog zabrinutosti koju je izrazila Irska komisija za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator u Europskoj uniji za neke od najvećih tehnoloških kompanija u svijetu, uključujući i Facebook.

DPC je također izrazio veliku zabrinutost jer je dobio kratku obavijest prije pokretanja koje je planirano za 13. veljače. Vijest je obznanjena 3. veljače.

Također je rečeno da DPC-u nije dostavljena dokumentacija glede procjene utjecaja zaštite podataka i procesa donošenja odluka od strane Facebooka.

DPC je rekao u četvrtak da će nastaviti nadzirati servis za upoznavanje kad se pojavi diljem Europske unije ovaj tjedan, dodavši da je Facebook ustupio detalje promjena koje su bile problematične regulatornoj komisiji.

"Facebook je pružio detaljna objašnjenja o obrađivanju osobnih podataka u kontekstu servisa za upoznavanje", rekao je Graham Doyle, zamjenik povjerenika DPC-a.

Facebook Dating, stranica posvećena upoznavanju unutar Facebook aplikacije, predstavljena je u SAD-u u rujnu prošle godine. Trenutno je dostupna u 20 drugih zemalja.

U blog postu u srijedu, Kate Orseth, voditeljica projekta, rekla je da korisnici mogu birati hoće li napraviti profil za upoznavanje te ga mogu obrisati u bilo koje vrijeme, a da istovremeno ne obrišu svoj Facebook profil.

Ime i dob će biti uzeti s Facebook profila korisnika te se ne mogu uređivati na servisu za upoznavanje, rekla je Orseth, dodavši da prezimena korisnika neće biti prikazivana te korisnici da mogu birati hoće li dijeliti na svojim profilima neke druge privatne informacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater