TANABE

Dugovječni mužjak pande iz japanskoga zoološkog vrta napunio 28 godina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mužjak velike pande iz japanskoga zoološkog vrta u ponedjeljak je proslavio 28. rođendan, što bi u ljudskim godinama iznosilo više od 80, tortom od leda i dekoracijama od bambusa koje su krasile ograđeni prostor u kojemu obitava.  

Mužjak Eimei, koji je na svijet došao u Pekingu, 2014. je proglašen najstarijim primjerkom te životinjske vrste u svijetu koji je prirodnim putem ostvario višestruko potomstvo u zatočeništvu u zoološkom vrtu Adventure World u prefekturi Wakayami.

Od dolaska iz Kine 6. rujna 1994. godine Eimei je u japanskome zoološkom vrtu dobio 15 potomaka, a njih 11 je vraćeno u Kinu, domovinu velikih panda.  

Osoblje zoološkog vrta Eimeiju je za rođendan 'poklonilo' tortu od leda i jestivu dekoraciju napravljenu od 28 stabljika bambusa, koje simboliziraju zdrav i dug život.

"Osoblje i posjetitelje raduje njegova dugovječnost i živahnost", rekao je Hinako Fukuda, 24-godišnji čuvar u zoološkome vrtu, dodavši da je zvijezda japanskoga zooa s užitkom pojela svoj rođendanski poklon.

Fukuda je kazao da se Eimei u lipnju pario sa ženkom Rauhin koja ima 20 godina i majka je devetero od 15 njegovih potomaka. Novo mladunče na svijet bi trebalo doći u jesen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater