PODGORICA

Crna Gora: Pronađeno odbjeglo mladunče lava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Crnogorska policija pronašla je u četvrtak, drugog dana nakon pokretanja opće potrage, mladunče lava koje je krajem siječnja nestalo u Budvi i za kojim su, na poziv Agencije za zaštitu životne sredine, tragali građani dobrovoljci kojima je iz Podgorice bio ponuđen i organizirani prijevoz.

Crnogorskim medijima potvrđeno je da je lav pronađen u jednoj staroj kući nedaleko od Budve na putu ka selu Krapina.

Lava je pronašao policajac koji je sudjelovao u potrazi,  a koji je nakon što je locirao zvijer pozvao predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine koji su ga uhvatili.

“Životinja će se nalaziti prostorijama Službe zaštite i spašavanja Budva dok se ne nađe adekvatan smještaj”, priopćeno je iz policije.

Crnogorska Agencija za zaštitu životne sredine prije dva dana organizirala je potragu za mladuncem lava, koje je krajem siječnja pobjeglo od vlasnika, a u kojoj su sudjelovali dobrovoljci.

Krajem siječnja crnogorski mediji objavili su da je mladunče lava pobjeglo iz dvorišta kuće stranog državljanina koji je tu životinju držao kao kućnog ljubimca i od tada je slobodno šetalo brdima iznad Budve.

Crnogorska policija tada je priopćila da “radi na utvrđivanju okolnosti kako je mladunče lava u vlasništvu stranog državljanina uopće ušlo u Crnu Goru”. Lokalna policijska potraga tada nije dala rezultate.

Prema procjenama stručnjaka, lav je star između tri i sedam mjeseci i težak je oko 60 kilograma.

Tijekom potrage jedan od stručnjaka rekao je crnogorske medije da bi mladunče lava, da nije pronađeno, za dva mjeseca izrastao u opaku zvijer koja bi bila opasna i po ljude i po životinje. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater