satima je lutao gradom

VIDEO / Odbjegli lav nakon višesatne potrage vraćen cirkusu blizu Rima

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Nadležne vlasti uspjele su u lokalni cirkus blizu Rima vratiti lava koji je pobjegao i satima lutao ulicama grada Ladispoli, a gradonačelnik je izrazio nadu da će događaj probuditi savjest i dokinuti eksploataciju životinja u cirkusu. 

Gradonačelnik Alessandro Grando koji upravlja gradom od nekih 40.000 stanovnika, pozvao je u subotu navečer sugrađane da ne napuštaju kuću dok policija i osoblje cirkusa ne uhvate bjegunca. 

Videosnimke koje su objavili talijanski mediji, a čiju vjerodostojnost agencija AFP nije mogla potvrditi, pokazuju odraslog lava koji noću šeta pustim ulicama.

U 22:30, više od pet sati nakon prve poruke građanima, Grando je na svojoj stranici Facebooka objavio da je "lav sediran i uhvaćen".

"Sada će se za njega pobrinuti osoblje cirkusa", dodao je gradonačelnik i zahvalio hitnim službama i volonterima na pomoći "u satima velike zabrinutosti".

"Nadam se da će ova epizoda probuditi savjest i da ćemo konačno prekinuti eksploataciju životinja u cirkusu", napisao je gradonačelnik.

Pretpostavljajući da bi neki stanovnici mogli podnijeti tužbe, Grando je naveo da on nije odobrio dolazak cirkusa s lavovima u grad, ali ni da nema ovlasti da to spriječi. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater