POTHVAT DVOJICE YOUTUBERA

Dvojac otputovao avionom u inozemstvo radi kupovine: "To nam je jeftinije od kupnje u lokalnom supermarketu"

| Autor: Novi list
(Foto Screenshot)

(Foto Screenshot)


Povećanje cijena namirnica ne muči samo hrvatske građane. U Velikoj Britaniji dvojica youtubera dospjeli su na naslovnice novina i portala ovog tjedna nakon što su pokazali da je jeftinije letjeti zrakoplovom u Poljsku radi kupovine namirnica, nego kupovati u lokalnom supermarketu, piše Il Messaggero.

Joshua Pieters i Archie Manners, tridesetogodišnjaci iz Londona, rekli su da su im dosadili visoki troškovi života u Velikoj Britaniji te su odlučili usporediti cijene u lokalnim marketima s cijenama u inozemstvu, javlja Daily Mail.

Ušteda usprkos troškovima leta i noćenja

Dvojac je zatim otputovao u Poljsku. Na iste proizvode njih dvojica potrošili su samo 96,75 funti (111,05 eura) u Poznanju. Kada su tom iznosu dodali cijene zrakoplovnih karata Ryanaira (47 funti, uključujući prtljagu za jednog od njih na povratku), ali i troškove noćenja u hostelu (8,55 funti), Josh i Archie čak su uspjeli uštedjeti 11.14 funti do kraja putovanja.

Ušteda na samom računu iznosila bi 67,72 funti, ali je tu razliku skoro ‘pojeo’ trošak leta, javnog prijevoza i noćenja pa im ušteda iznosi 11,14 funti

"Ovo nije prijedlog kako uštedjeti novac već želimo istaknuti smiješnu situaciju u kojoj se nalazimo dok  se suočavamo s visokom inflacijom", ističu dvojica mladića s kojima je razgovarao novinar Daily Maila.

Stigli su i turistički razgledati grad

U razgovoru za MailOnline, Josh je rekao da im je glavna briga bio dodatni trošak prtljage na letu ako prijeđu ograničenje od 20 kilograma.

"Iskreno, mislio sam da bi naš plan mogao propasti zbog cijene prtljage, jer je let očito bio vrlo jeftin. Ali ono o čemu nismo razmišljali kada smo planirali put bilo je da će nam očito trebati velika torba jer smo morali donijeti namirnice kući  i snimiti ih kako bi video imao smisla", kaže Josh.

"Činjenica da je prijevoz prtljage zapravo skuplji od samog leta bila je iznenađenje. Ostvarili smo uštedu, ali prilično malu", kaže Josh.

"Zaključak je da su namirnice toliko skupe u Velikoj Britaniji da je praktički jeftinije ukrcati se u zrakoplov i poletjeti u drugu zemlju te kupiti hrpu namirnica – i uz sve to uštedjeti", kaže Josh za Daily Mail.

S obzirom da su prespavali u Poljskoj, Josh i Archie stigli su i turistički razgledati Poznanj, što je njihovo putovanje učinilo još zanimljivijim.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater