NEW YORK

VIDEO / Zbog obilne kiše morska lavica otplivala iz nastambe u zoou Central Parka

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Premda je njujorški Zoološki vrt u Central Parku u petak bio zatvoren zbog lošeg vremena, jedna je njegova stanovnica, neustrašiva morska lavica, zahvaljujući obilnim padalinama koje su poplavile njezinu nastambu uspjela pobjeći iz bazena. 

No čini se da joj se plivanje po zamućenoj blatnoj vodi oko nastambe i nije previše svidjelo pa se relativno brzo vratila natrag u svoj bazen. 

Obilna kiša u petak je na sjeveroistoku Sjedinjenih Država u vrlo kratkom vremenu paralizirala čitav New York, megalopolis nenaviknut na ekstremne vremenske uvjete.

Od petka u ponoć voda u Central Parku dosegnula je 20 cm. Podaci su to Nacionalne meteorološke službe. Riječ je o razini koja nije viđena još od uragana Ide 2021.

Informaciju o bijegu ženke morskog lava iz nastambe u zoou u Central Parku potvrdio je Jim Breheny, izvršni potpredsjednik Zooloških vrtova i akvarija Društva za zaštitu divljih životinja.

Kazao je da se na kraju pokazalo kako sloboda i nije ono što je zamišljala pa je vrlo brzo otplivala natrag u svoj bazen.

"Osoblje zoološkog vrta pratilo je morsku lavicu dok je istraživala područje oko bazena sve dok se nije vratila u poznato okruženje gdje su je dočekala još dva morska lava", kazao je Breheny, dodavši da se voda u međuvremenu povukla i da su sve životinje na sigurnome u svojim nastambama.

Olujno nevrijeme nije ugrozilo ni osoblje ni posjetitelje zooa. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini