stručnjaci složni

"Sendvič metoda" pranja kose: u redu, možda je naziv smiješan, ali zato su rezultati vrhunski

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Mišljenja su podijeljena kada je u pitanju najbolja metoda pranja kose. Od uobičajenih maski preko skupih frizerskih tretmana do kućnih lijekova poput jabučnog octa, postoje razni savjeti i trikovi koji obećavaju puno volumena, svjež izgled i sjajne vrhove.

Ali vrlo malo njih pomaže trajno. Prema riječima stručnjaka, ako stvarno želite učiniti nešto za svoju kosu, trebali biste koristiti metodu sendviča.

Upravo ste oprali kosu, ali nakon nekoliko sati ona je ponovno masna, navodni volumen je daleko od željenog, a kosa vam jednostavno visi s glave?

Posebice ako imate tanku kosu, upoznati ste s ovim problemima. Želite se brinuti za svoje suhe vrhove, ali što ako vam se kosa još brže masti od bilo koje hidratantne kreme?

Posljednjih godina obrnuto šamponiranje hvaljeno je kao rješenje – prvo regenerator, a zatim šampon. Iako ovo pomaže ispirati višak ulja iz regeneratora iz kose, nažalost također ispire ulja iz kose koja su tako očajnički potrebna ispucalim vrhovima.

Zato sada u trend dolazi metoda sendviča koja kombinira normalno pranje kose s obrnutim pranjem kako biste izvukli najbolje iz svoje kose.

Prvo šampon

Sendvič metoda počinje kao i svako drugo normalno pranje kose, šamponom. Dakle, prvo operite kosu kao i obično. Potpuno ste slobodni odabrati svoj šampon i možete koristiti ono što već imate kod kuće.

Ako imate vrlo suhe vrhove, preporučujemo bogati, hidratantni šampon s prirodnim uljima. Samo pazite da dobro isperete kosu nakon šamponiranja kako ne bi ostali ostaci šampona koji kosi štete. 

Potom regenerator

U drugom koraku koristite regenerator. No, trebali biste ga nanositi samo na duljinu kose, a ne na korijen, inače će vam jako zamastiti kosu.

Proizvod po izboru dobro umasirajte u vrhove kose. Regenerator također može učinkovito olabaviti male čvorove u kosi.

Ponovno šamponiranje

Nakon ispiranja kosa se ponovno opere šamponom. Međutim, ne šamponirajte cijelu kosu, već samo korijen. Ponovno šamponiranje uklanja višak masnoće i ostatke regeneratora s vlasišta.

Dovoljno je nekoliko kapi šampona kako bi korijen kose dugo ostao zdrav.

Nakon sendvič pranja kosu možete nastaviti njegovati i oblikovati kao i obično – i uživati u sjajnom sjaju i novom volumenu vaše kose!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter