OSIJEK

Plesom quadrillom osječko-baranjski maturanti obilježili završetak škole

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izvedbom francuskoga dvorskog plesa quadrille više od dvije tisuće maturanata u Osječko-baranjskoj županiji obilježilo je završetak školovanja.

Ove godine u Osječko-baranjskoj županiji ima 2345 maturanata, od kojih 1435 u Osijeku. a quadrilla se, osim u Osijeku, plesala u Belom Manastiru, Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama.

Zbog obnove tramvajske infrastrukture, quadrilla se ove godine u Osijeku nije plesala tradicionalno u Županijskoj ulici, nego na glavnome gradskom Trgu Ante Starčevića, a događaj je i ove godine na milenijskoj fotografiji za koju su maturanti svojim tijelima oblikovali riječ  #LOVE.

Završetak školovanja i puno uspjeha u daljnjem školovanju i životu maturantima su poželjeli osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković i osječko-baranjski dožupan Josip Miletić.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul rekla je kako su se maturanti proteklih mjesec dana pripremali za quadrillu, a zbog lošeg vremena, vježbali su i u dvoranama.

Maturantima je poželjela da tu pronađu posao ili upišu željeni fakultet kako bi ostali u Osječko-baranjskoj županiji i tu gradili svoju budućnost.

Najavila je kako će se takav način ispraćaja maturanata nastaviti te je podsjetila kako završetak srednjoškolskog obrazovanja izvedba plesa quadrile prati od 2005. godine, uz prekid zbog pandemije covida-19.

Ove je godine županija za organizaciju ispraćaja maturanata izdvojila 33 tisuće eura, od 2005. godine za tu je manifestaciju izdvojeno više od 400 tisuća eura, a do sada sve protječe u redu, rekla je Glavaš-Kul.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini