SOFIJA

Bugarski sportaš se zatvorio u staklenu kutiju da pomogne mladim ovisnicima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bugarski ultramaratonac Krasi Georgiev provest će 15 dana u staklenoj kutiji u parku u Sofiji kako bi prikupio novac za pomoć mladim ljudima koji se bore s ovisnošću.

Georgiev, motivacijski govornik i humanitarac, otrčao je otprilike 30 ultramaratona diljem svijeta, od Arktika do Kambodže, a završio je i 217 kilometara dugu utrku u Dolini smrti u američkoj Kaliforniji.

"Želim izazvati samog sebe. Želim pokazati koliko se netko promijeni kad ga staviš u kutiju", rekao je Georgiev za Reuters.

Prikupljena sredstva će se iskoristiti za različite projekte kako bi se pomoglo spriječiti razvijanje ovisnosti kod djece mlađe od 18 godina, uključujući ovisnosti o drogi, alkoholu, digitalnim medijima i energetskim pićima.

Kutija s tri staklena zida je postavljena na podnožje ispred Nacionalne palače kulture u Sofiji.

Georgiev, koji je svoj eksperiment započeo u nedjelju, ima krevet i traku za trčanje, no nema pristup knjigama, računalu ili mobitelu, a s ljudima će moći razgovarati 30 minuta dnevno.

"Ovo nije fizički eksperiment. To je psihološki eksperiment", kazao je.

Georgiev je 2019. pretrčao 1200 kilometara kroz Bugarsku, Sjevernu Makedoniju i Albaniju kako bi pozvao vlade da izgrade bolju infrastrukturu radi povezivanja ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater