LONDON

Harry nazvao novinare tabloida "kriminalcima"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski princ Harry optužio je na sudu Buckinghamsku palaču da mu je zatajila informacije o hakiranju telefona i rekao da mu je cilj razotkriti navodno zlodjelo "kriminalaca" iz tabloida zbog ljubavi prema svojoj zemlji.

Harry i još šestero osoba tuže Associated Newspapers, izdavača Daily Maila, zbog hakiranja telefona i drugih povreda privatnosti. 

U priopćenju za medije, Harry je istaknuo da želi pozvati Associated Newspapers na odgovornost za "dobrobit svih".

"Britanska javnost zaslužuje znati puni razmjer ovog zataškavanja i osjećam da je moja dužnost to razotkriti", rekao je.

"Dokazi koje sam vidio pokazuju da su novinari Associateda kriminalci s novinarskim moćima što bi trebalo brinuti svakoga od nas", rekao je Harry. 

Uz mlađeg sina kralja Karla III., pjevač Elton John, njegov suprug Davir Furnish, glumice Sadie Frost i Liz Hurley, Doreen Lawrence čiji je sin ubijen u rasističkom napadu i bivši parlamentarni zastupnik Simon Hughes tuže Associated. 

Tvrde da su bili žrtve "brojnih nezakonitih radnji" koje su proveli novinari ili privatni istražitelji, a Associated poriče sve optužbe. 

Harry je rekao da je "jedva" bio svjestan hakiranja telefona 2005. kad se saznalo da su kraljevski dopisnik i privatni istražitelj koji je radio za ugašeni tabloid News of the World, dio News Group Newspapers (NGN) Ruperta Murdocha, ciljali na telefone kraljevskih pomoćnika.

"Postao sam svjestan da imam tvrdnju koju mogu iznijeti protiv NGN-a 2018.", navodi se u Harryjevom priopćenju. "Institucija mi je bez sumnje dugo vremena skrivala informacije o NGN-ovom hakiranju telefona", dodao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of