LONDON

Princ Harry priprema se iznijeti dokaze protiv Daily Mirrora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Princ Harry bi se ovaj tjedan trebao pojaviti na Visokom sudu u Londonu dok se priprema iznijeti dokaze za tužbu protiv izdavača britanskog tabloida Daily Mirror.

Harry, mlađi sin kralja Karla, postat će ovaj tjedan prvi viši član britanske kraljevske obitelji koji će dati iskaz na sudu u posljednjih 130 godina, što će se vjerojatno održati u ponedjeljak ili utorak.

On je jedan od više od 100 drugih istaknutih osoba koje tuže Mirror Group Newspapers (MGN), izdavača listova Daily Mirror, Sunday Mirror i Sunday People, zbog navodnog hakiranja telefona i drugog nezakonitog ponašanja između 1991. i 2011. godine.

Suđenje je počelo prošli mjesec, a odvjetnici koji zastupaju Harryja i tri druga podnositelja zahtjeva pokušavaju dokazati da je nezakonito prikupljanje informacija provedeno uz znanje i odobrenje viših urednika i izvršnih direktora.

MGN, sada u vlasništvu Reacha, ispričao se na početku suđenja za jednu točku optužnice kad je Sunday People nezakonito tražio informacije o Harryju, prihvaćajući da on ima pravo na naknadu.

No odbacio je njegove druge optužbe, rekavši da nema dokaza za svoje tvrdnje. Buckinghamska palača će vjerojatno imati istaknuto mjesto u Harryjevu unakrsnom ispitivanju, a MGN tvrdi da su neke informacije došle od kraljevskih suradnika.

Ovotjedno pojavljivanje bit će drugi put ove godine da Harry prisustvuje na Visokom sudu, nakon što se pridružio pjevaču Eltonu Johnu i drugima na saslušanjima u ožujku zbog njihove tužbe protiv izdavača tabloida Daily i Sunday Mail.

Harry, peti u redu za prijestolje, zadnjih je šest mjeseci neprekidno bio na naslovnicama.

Uključen je u nekoliko pravnih bitaka s britanskim tiskom, uključujući sličan slučaj hakiranja telefona protiv britanske novinske podružnice Ruperta Murdocha.

Princ je također optužio svoju obitelj i njihove pomoćnike u svojim memoarima i Netflixovoj dokumentarnoj seriji za dosluh s tabloidima.

Palača nije komentirala te optužbe.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom